Kostićeva AIK banka i NLB među onima koji su predali ponude za Komercijalnu banku

Slovenačka bankarska grupa NLB i AIK banka Miodraga Kostića predali su, između ostalih, neobavezujuće ponude za preuzimanje većinskog vlasničkog udela u Komercijalnoj banci.
Kostićeva AIK banka i NLB među onima koji su predali ponude za Komercijalnu banku
Foto: Pixabay
List "Danas" piše da su ponude, koje su otvorene, dali i Raiffeisen i Direktna banka, koja je moguće nastupila u konzorcijumu s Eurobankom.
 
Ministarstvo finansija koje upravlja tenderom za privatizaciju Komercijalne banke nije zvanično saopštilo ko su četiri ponuđača. Oni će u narednim mesecima ponuđačima odobriti analiziranje poslovanja Komercijalne banke, nakon čega će oni koji i dalje budu zainteresovani moći da dostave obavezujuće ponude. Kraj te faze privatizacije očekuje se do kraja godine.
 
Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je da su neobavezujuće ponude poslale i banke koje su prisutne na domaćem tržištu, kao i fondovi.
 
"Za Komercijalnu banku je bilo šest zainteresovanih banaka i institucija, a dostavljene su četiri neobavezujuće ponude", naveo je Mali, potvrđujući da su sve četiri stigle u predviđenim rokovima.
  • pepsi mehurić

    14.09.2019 00:15
    direktno
    od svega je najtužnije što je tu i Čips banka
  • Novica

    13.09.2019 20:18
    Predlazem da koletu prodamo (poklonimo) za 5eura? Hoce li mu biti skupo?
  • Klijent

    13.09.2019 17:13
    AIK
    U AIK banci je održavanje računa bilo besplatno. Naplaćivanje je počelo ubrzo nakon što je Kole postao gazda. I imali su više ekspozitura u Novom Sadu. I ekspoziture su više radile.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija