OTP banka kupila Sosijete ženeral

Banka OTP iz Mađarske kupila je juče zvanično banku Sosijete ženeral Srbija, saznaju "Novosti".
OTP banka kupila Sosijete ženeral
Foto: Pixabay
List podseća da su dve bankarske grupacije svoj plan o kupovini najavili u decembru prošle godine, ali se čekalo odobrenje nadležnih institucija, pre svega Narodne banke Srbije (NBS), koje je stiglo 13. septembra.
 
Kupovinom Sosijete ženeral, OTP će, s obzirom da je u aprilu ove godine kupio Vojvođansku banku, izbiti u sam vrh srpskog bankarskog tržišta, odmah iza Banke Inteza, čije je tržišno učešće 16,1 odsto, navode "Novosti".
 
Naime, učešće OTP-a sada će biti 14,1 odsto - 8,4 Sosijete i 5,7 odsto Vojvođanska banka.
 
Kako pišu "Novosti", preuzeto je 100 odsto vlasništva a vrednost transakcije nije poznata.
  • najajči smo

    27.09.2019 23:51
    Hoce li se sada zvati VojvodjanskaSSGOTP .
    Ne razumem zasto prvo ne ide OTP
  • Bob Rock

    25.09.2019 22:43
    @PetarPP
    Dobro, svakako da neko mora da bude prvi na tržištu, a sad, da li je to OTP ili Intesa, svejedno. A to da ukrupnjavanje banaka za nas nije dobro jer se tako smanjuje konkurencija, svakako da nije. Samo je pitanje da li ovde kod nas ima uopšte prostora za veći broj banaka - jer zašto se i Societe Generali banka opredelila da proda svoj deo u Srbiji...
  • PetarPP

    25.09.2019 22:01
    @Bob Rock
    OTP je naveći "privredni" subjekat u Mađarskoj.
    Dva procenta ih posle ove akvizicije deli da postanu banka broj 1 u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.