Pejpal napušta Fejsbukov projekat kriptovalute

Kompanija Pejpal saopštila je da napušta Fejsbukov projekat kriptovalute libra.
Pejpal napušta Fejsbukov projekat kriptovalute
Foto: Pixabay
Do toga je došlo nakon vesti da nekoliko kompanija razmatra povlačenje prvobitne podrške za Fejsbukovu kriptovalutu.
 
Pejpal je u saopštenju naveo da napušta Libra asocijaciju, neprofitno rukovodeće telo koje upravlja kriptovalutom libra, ističući da i dalje podržava te napore, ali da u ovom trenutku želi da se fokusira na svoj rad.
 
To će stvoriti nove probleme za Fejsbukov projekat, nakon što su finansijske vlasti, posebno u Evropi, s nepoverenjem dočekale vest o pokretanju kriptovalute, prenosi Investitor.me.
 
Za sada nije potpuno jasno zbog čega je Pejpal napustio projekat libra, ali je ranije ove nedelje objavljeno da nekoliko firmi, kao što su Viza i Masterkard, imaju rezervisan stav po pitanju kriptovalute nakon što su banke i vlade širom sveta počele da sumnjaju u projekat.
 
Reagujući na odluku Pejpala, Dante Disparte, šef polise i komunikacija u Libra asocijaciji, istakao je da svaka organizacija koja je "započela ovo putovanje" mora da preispita sopstvene rizike i nagrade koje idu uz promene koje libra obećava. Iako je ovakva odluka Pejpala popriličan udarac za projekat kriptovalute, dve kompanije bi mogle ponovo da se udruže u budućnosti ukoliko se popravi situacija na polju regulativa, navodi Investitor.me.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.