Sindikat u Kragujevcu: Radnici u trgovinama imaju samo dva slobodna dana mesečno

U trgovinama u Kragujevcu, osim u velikim trgovinskim lancima, radnici imaju samo dva slobodna dana mesečno i 10 dana godišnjeg odmora, računajući i vikende, rečeno je u Savezu samostalnih sindikata (SSS) Kragujevca.
Sindikat u Kragujevcu: Radnici u trgovinama imaju samo dva slobodna dana mesečno
Foto: Pixabay (ilustracija)
Poznato je i da trgovci primaju minimalnu zaradu, a negde ni toliko, jer im gazda traži da mu vrate deo te sume. "Mora da se stane na put takvom kršenju zakona. Tražimo da se nadležni organi uključe u kontrolu, pre svega inspekcija rada", rekao je predsednik SSS Kragujevca i predsedavajući Socijalno-ekonomskom savetu Jugoslav Ristić.
 
On je naveo da se zaposleni u trgovini plaše da prijavljuju poslodavce, jer onda neće moći da se zaposle kod bilo koga drugog, jer su svi "u vezi".
 
"Ako se već kontroliše izdavanje fiskalnih računa, onda je najnormalnije da inspekcije krenu i u kontrolu uslova pod kojima rade zaposleni u trgovinama u Kragujevcu", smatra Ristić.
 
On je rekao da radnicima treba pružiti podršku tako što će se organizovati kampanje i pronaći način za sprovodjenje kontrole poslodavaca u trgovini. Ristić je najavio da će takvu inicijativi pokrenuti i na Socijalno- ekonomskom savetu u Kragujevcu. Ove nedelje trebalo je da bude održana sednica SES-a sa tom temom, ali je otkazana dva puta zbog odsustva predstavnika gradske vlasti.
  • Osoba M

    14.10.2019 11:28
    @DjakoN
    E moj ti, lako tudjim ku**em koprive mlatiti, a?
  • DjakoN

    13.10.2019 22:27
    tuga,,,
    Jel vas tera neko da radite? Svi otkaz kolektivno pa na ulicu da menjamo sta ne valja.. A ne tu svima nesto ne odgovara a svi cute i rade,pa tako vam i treba,
  • Juri

    13.10.2019 21:04
    Radnici su najbrojniji u drustvu. Kada se udruze napravice drustvo po svojoj meri. Dok se bave nacijom i glasaju za nacionaliste, bice nam ovako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija