Kineska razvojna banka planira da otvori kancelariju u Srbiji

Kineska razvojna banka zadovoljna je saradnjom sa Srbijom i spremna je da otvori novu Generalnu kancelariju u našoj zemlji, rečeno je na sastanku predsednika Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislava Nikolića sa komesarom Kineske razvojne banke zaduženim za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru Čenom Vejunom.
Kineska razvojna banka planira da otvori kancelariju u Srbiji
Foto: Pixabay
Otvaranje Glavne kancelarije Kineske razvojne banke u Srbiji bio bi još jedan korak dalje u unapređenju odnosa, ocenili su Vejun i Nikolić, navodi se u saopštenju.
 
Posebno je istaknuta dobra saradnja Kineske razvojne banke sa Poštanskom štedionicom Srbije, sa kojom je potpisan ugovor o kreditnoj liniji.
 
"Kineska razvojna banka je izuzetno zadovoljna razvojem saradnje sa Srbijom. Ima 15 prekomorskih kancelarija i spremna je da otvori novu Generalnu kancelariju koja bi pokrivala rad u svim članicama mehanizma '17+1'. Ceneći dobre odnose Srbije i Kine, smatram da bi sedište Glavne kancelarije trebalo da bude u Srbiji", istakao je Vejun i zamolio za podršku srpskih nadležnih institucija.
 
Nikolić je kazao da smatra da je ideja o otvaranju Glavne kancelarije Kineske razvojne banke u Srbiji od izuzetnog značaja i da će Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Kinom pomoći da se ostvare potrebni kontakti sa nadležnim institucijama u Srbiji, kako bi se ova ideja prezentovala na najvišem nivou.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija