Gradi se nova aerodromska pista, Srbija izdvaja 155 miliona dinara

Vlada Srbije donela je rešenje kojim se izdvaja 155 miliona dinara za izvođenje radova na aerodromu "Morava".
Gradi se nova aerodromska pista, Srbija izdvaja 155 miliona dinara
Foto: Pixabay
Iako se u odluci ne precizira koji se radovi planiraju, Zoran Ilić, pomoćnik ministra za avio-saobraćaj rekao je u Kraljevu da Vlada Srbije planira izgradnju potpuno nove piste, jer je postojeća građena za vojne avione koji su lakši.
 
"Postojeća pista ne može da prihvati avione tipa ATR, a što se tiče uspostavljanja redovnih letova, Vlada Srbije je prošlog meseca proglasila javnim interesom obavljanje avio-prevoza na dve linije sa aerodroma u Kraljevu-do Soluna i Beča. Prve nedelje decembra,ukoliko tender za izbor avio-prevoznika bude uspešno završen, do Beča, a u drugoj polovini marta 2020.startuju letovi Kraljevo-Solun", rekao je Ilić.
 
Prema Ilićevim rečima, Vlada Srbije će pobednika na tenderu za izbor avio-prevoznika subvencionisati sa 5,7 miliona evra u naredne tri godine.
 
"Naravno da očekujemo da će se tu javiti Viz Er, možda i Er Srbija. Verujem da bi Er Srbija trebalo da bude najzainteresovanija, s obzirom da Kraljevo nije daleko od Beograda i da im je možda lakše da se ovde baziraju. Međutim, nemam informaciju da su preuzeli dokumentaciju. Motiv kompanije koja će dobiti posao je da ima što više putnika, a to će ostvariti samo ukoliko bude imala povoljne cene avio-karata", kazao je Ilić i dodao da očekuje da će cena povratne avio-karte do Beča i Soluna biti između 10.000 i 12.000 dinara.
  • Novosadista

    15.11.2019 00:38
    budućnost
    Otvoriš Aerodrom bez piste,otvaraš KORIDOR 10 za svaku deonicu,brze pruge koje nemaju u regionu nastavak i priključak,prodaješ karte za Metro ,izgradio si Fabriku vode u zrenjaninu ali nemaš pijaću vodu,hoćeš da skloniš most sa reke i postaviš ga u parku,fudbal nikad lošiji a gradio bi nacionalne stadione,lečiš ljude SMS porukama,viđaš svuda fašiste,glasaš na zvono,ne znaš jesi li radikal ili sns....jbt ko je ovde lud.Pomozite mi da pijem lekove ili je ovo stvarno,bojim se sa nekim da razmenim mišljenje.Kažu nikad nije bilo bolje,da je došlo zlatno doba.DA NISAM UMRO A NE ZNAM.A život mi baš prolete,šta sve propustih.
  • pusti pricu

    14.11.2019 19:17
    gde bi ste postavili aeorodrom u severnoj srbiji?
    U NS je nepotreban jer je na 80km najblizi.
  • somi

    14.11.2019 14:48
    otvorili aerodrom bez piste

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.