Cene nafte u velikom padu

Cene nafte na svetskom tržištu jutros su pale za oko 30 odsto nakon što je Saudijska Arabija donela odluku da smanji prodajnu cenu i odredi planove za povećanje dnevne proizvodnje od narednog meseca.
Cene nafte u velikom padu
Foto: Pixabay
U Londonu je cena sirove nafte "brent" iz Severnog mora manja za 12,23 dolara ili 27 odsto i sada je 33,04 dolara po barelu.
 
U Njujorku je cena svetle sirove nafte pala za 11,88 dolara ili 29 odsto i iznosi 29,40 dolara po barelu.
 
Saudijska Arabija planira da pojača proizvodnju iznad deset miliona barela dnevno nakon što krajem marta istekne mandat aktuelnog dogovora o smanjenju dnevne proizvodnje.
 
Analitičari navode da Rijad time želi da kazni Rusiju jer prošle sedmice nije podržala predlog OPEK-a o smanjenju dnevne proizvodnje.
  • Djole

    10.03.2020 07:26
    A gorivo u Srbiji
    Da li ce pojeftiniti vise od 2 dinara?
  • Bili Kid

    10.03.2020 01:19
    @Marko Protić
    U ovoj zemlji nije samo problem mafijasko monopolisticki naftni kartel kome niko ne moze nista, vec i narodu to nije problem. E zato gorivo treba da bude 300 din/litri jer to ovakav narod i zasluzuje.
  • Ja se kopcam

    09.03.2020 23:08
    Na ledja
    A kod nas braca Rusi i drzava cepaju li cepaju.
    Samo udrite, a kad nafta opet dodje na staro vi dignite cenu na 200 dinara.
    Red je da se isprati cena kad nafta poskupi na svetskom trzistu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Ruski sud zaplenio imovinu tri banke

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.