Mali i Čadež sutra predstavljaju paket ekonomskih mera

Ministar finansija Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež predstaviće sutra u 16 časova paket ekonomskih mera za ublažavanje posledica na privredu usled epidemije virusa, a ne predsednik Srbije Aleksnadar Vučić kako je to najavljivao protekle nedelje.
Mali i Čadež sutra predstavljaju paket ekonomskih mera
Foto: 021.rs
Aleksandar Vučić je prošlog petka najavio da će on u nedelju predstaviti taj paket mera, ali je njegovo predstavljanje odložio za utorak, 31. marta.
 
U gostovanju na TV Prva u nedelju uveče, Vučić je najavio da će država isplatiti pomoć malim i mikro preduzećima tako što će za vlasnike tih preduzeća i njihove zaposlene plaćati minimalnu zaradu za tri meseca, ako ne otpuste više od 10 odsto radnika tokom vanrednog stanja.
 
On je rekao da država želi da preduzetnici prežive i da će im odložiti plaćanje poreza i doprinosa.
 
Vučić je rekao da će to državu koštati 700 miliona evra, napominjući da će se ta pomoć odnositi i na medije.
 
On je naveo i da se razmišlja da se svakom punoletnom građaninu na poklon da 100 evra jednokratno i da je to sveukupno 520 miliona evra. 
  • Bugarska

    30.03.2020 22:49
    Ja sam citao pre neki dan jedna humana gradjanka dala svoj stan na raspolaganje protiv borbe od epidemije.
  • stevica

    30.03.2020 22:24
    .
    Blago onome sto nema nista, taj nema sta ni da izgubi.
  • Novosađanka

    30.03.2020 22:23
    Ta nemojte kasti
    Plagijator brine o našem novcu, juhu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.