"Kovid naknada" poskupljuje usluge u Kanadi

Postepeno otvaranje malih preduzeća u Kanadi donosi iznenađenje građanima, jer ukoliko posete frizera ili odu u restoran na ručak, na računu će primetiti novu stavku - kovid naknada.
"Kovid naknada" poskupljuje usluge u Kanadi
Foto: Pixabay
Takozvana "naknada kovid" osmišljena je da pomogne u pokrivanju troškova lične zaštitne opreme za zaposlene, povećanih sanitarnih mera ili prihoda izgubljenog od smanjenja broja klijenata koje biznis može da usluži uz nove mere.
 
Frizerski saloni i restorani među prvima su uključili ovu naknadu u provincijama u kojima im je dozvoljeno ponovno otvaranje, poput Britanske Kolumbije.
 
"U situaciji kada se mnogi plaše da se vrate frizeru ili odlasku u restoran, naplaćivanje dodatnog dolara je dodatni podsticaj da ostanu kod kuće", izjavio je Daren Dahl, profesor sa biznis Univerziteta Britanske Kolumbije.
 
Ova naknada podelila je građane. Dok je kod nekih izazvala bes, drugi su smatrali da je nekoliko dolara mala cena koju treba platiti za podršku malim preduzećima.
 
Mendi Mek Faden, vlasnica frizerskog salona iz Ontarija, kaže da će ona i ostali vlasnici salona s kojima je razgovarala nesumnjivo biti primorani da povećaju cene kako bi se prilagodili novim troškovima poslovanja. Međutim, ona se protivi ideji da se uvede doplata za kovid-19, rekavši da stalni podsetnik na računu nije način da se krene napred.
 
"Troškovi poslovanja su se znatno povećali za frizerske salone. Kutija rukavica koja se koristi za usluge u salonima koštala je 8,95 dolara dok je distributeri sada naplaćuju do 20 dolara", rekla je Mek Faden.
  • Liman2

    24.05.2020 20:46
    Isto
    Šišanje 17 marta, 350 dinara, pre dva dana 400!
  • marko

    24.05.2020 17:00
    I ovde vam se to primećuje.. eno na bulevaru jabuke 250din, krompir 100. sramota velika

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.