Crni petak u SAD - velike rasprodaje uz upozorenje na zdravstveni rizik

Posle više meseci pada prodaje i lošeg poslovanja, nadu nude velike rasprodaje na Crni petak, dan posle Dana zahvalnosti u SAD, kada tradicionalno počinje period prazničnih kupovina.
Crni petak u SAD - velike rasprodaje uz upozorenje na zdravstveni rizik
Foto: Pixabay
Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti upozorio je na "veliki zdravstveni rizik" kupovine u prepunim prodavnicama tokom praznika.
 
Ove godine se zbog epidemije korona virusa preporučuju kupovina putem interneta, poseta pijacama na otvorenom ili preuzimanje onlajn kupljene robe sa parkinga ispred prodavnica. Ipak, očekuje se da će ponovo biti jedan od najprometnijih dana u SAD kada je reč o kupovini.
 
Predviđa se da će Crni petak generisati 10 milijardi američkih dolara internet prodaje, što je rast od 39 odsto u odnosu na isti period prošle godine, navodi Adobe Analytics koja prati internet prodaju.
 
Očekuje se da će "sajber ponedeljak", dan posle prazničnog vikenda nakon Dana zahvalnosti, biti najveći šoping dan u godini sa prodajom od 12,7 milijardi dolara.
 
Crni petak, iako američki tradicionalni dan velikih rasprodaja, proširio se poslednjih godina i na druge zemlje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija