Da li će gorivo poskupeti u Srbiji?

Niko ne može da prognozira cenu nafte od koje zavisi i da li će poskupeti ili pojeftiniti gorivo u Srbiji.
Da li će gorivo poskupeti u Srbiji?
Foto: Pixabay
Reč je o globalnom tržištu na koje utiču mnogobrojni faktori. Ovo je danas izjavio generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Tjurdenjev, ističući da ta kompanija uvozi dve trećine nafte koju prerađuje.
 
"Svega jednu trećinu proizvodimo u Srbiji i zbog toga zavisimo od kretanja cena na svetskom tržištu. Ipak, povećanjem efikasnosti rada i samnjenjem troškova kompanije očuvali smo stabilnost i cena i domaćeg tržišta", precizirao je Tjurdenjev. 
 
On je istako da će NIS nastaviti sa ulaganjima u Rafineriju nafte Pančevo, a sledeća investicija je modernizacija postrojenja katalitičkog krekinga.
 
"To će omogućiti proizvodnju dodatnih proizvoda, uključujući i veću proizvodnju propilena. Taj projekat vredan je 80 miliona dolara i uradićemo ga u narednim godinama",  objasnio je Tjurdenjev za RTS. 
 
Podsetio je da je izgradnja pogona Duboke prerade nafte omogućila NIS-u da dobije veće količine najkvalitetnijih goriva po evropskim standardima koja imaju najveću vrednost na tržištu.
  • BoeserWolf

    09.01.2021 11:49
    Samo treba pratiti trendove na berzama. Ako cena nafte po barelu padne za 50%, u Srbiji cena goriva ostane ista, dok pri manjim padovima cene nafte na trzistu moze da se ocekuje i manje povecanje cene u Srbiji.
    Kao i sve ostalo u ovoj propaloj soc guberniji, cene ne zavise od trzista vec od finansijskih potreba partije.
  • Novosadjanka

    09.01.2021 11:01
    . . .
    Gorivo stalno poskupljuje...i nikad nije ista cena.Sipam jednom nedeljno i uvek druga cena.A slazem se sa komentarom da je od pocetka godine otislo gore za 4 din po litri.
  • Ha ha ha

    09.01.2021 10:27
    Nece!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija