Obaveštenja Poreske uprave stižu mejlom i SMS porukom

U procesu unapređenja elektronskih usluga, Poreska uprava je uvela nov način komunikacije sa poreskim obveznicima, pa će istovremeno sa dostavom poreskog akta u poresko sanduče, oni dobijati i obaveštenje o tome elektronskom poštom ili SMS porukom.
Obaveštenja Poreske uprave stižu mejlom i SMS porukom
Foto: Pixabay
Proširujući spektar usluga koje Poreska uprava nudi, poreskim obveznicima je omogućeno da na portalu ePorezi, u sekciji - Profil poreskog obveznika, ažuriraju svoje kontakt podatke, odnosno adresu elektronske pošte i broj mobilnog telefona, kako bi dobili obaveštenje o prispeću dokumenta u poresko sanduče.
 
Tu pogodnost do sada je iskoristilo gotovo 80.000 poreskih obveznika koji su ostavili svoje kontakt podatke, saopštila je Poreska uprava.
 
Onima koji spadaju u grupu paušalnih obveznika do sada je prosleđeno više od 200.000 SMS poruka sa obaveštenjem o prispeću dokumenata u poresko sanduče.
  • Penzioner

    24.03.2021 10:03
    Vratite penzije
    Kada ću dobiti obaveštenje koliko mi je hiljada eur oteto umanjenjem penzije, koja je moje stečeno neotuđivo pravo kao i obaveza da plaćem porez. Što uredno i plaćam sve zakonom propisano. Kada ćete vratiti otete penzije, nećemo zaboraviti ni oprostiti nikada. Kada će mojom penzijom otetom, prestati da se grade megalomanski spomenici, plaćaju koncerti koje najavljuje Vesić i koji su se plaćali po opštinama pevačima kojima treba proveriti bogatstvo i plaćen porez na dobit. Narod je toliko osiromašio, pogledajte unutrašnjost, posla ni za leka, deca ili otišla van ili na birou. Slažem se porez se plaća u celom svetu, ali se odnosi zakon na sve i pvaće, i hotelijere, ugostitelje.
  • K

    24.03.2021 09:14
    K
    Znači tako...kuća gori,temelji se ljuljaju,korona hara,narod u besparici a lopovi samo otimaju! Ovako dalje nejće moći...narod se ućutao a svi znamo šta to znači?
  • Kiki

    24.03.2021 08:40
    Poresko resenje je u "elektronsko sanduce" stiglo sa mesec dana zakasnjenja. Dje je zapelo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.