Zlatara Majdanpek na prodaju, početna cena upola manja od procenjene

Zlatara Majdanpek sa pripadajućom imovinom biće na javnoj prodaji 5. oktobra u Beogradu, a početna cena skoro je upola manja od procenjene vrednosti.
Zlatara Majdanpek na prodaju, početna cena upola manja od procenjene
Foto: Pixabay (ilustracija)
Na javnom nadmetanju, zlatara Majdanpek prodavaće se po početnoj ceni od 130 miliona dinara, a vrednost je procenjena na 259,4 miliona dinara, navodi RTS i dodaje da su na prodaju pogoni zlatare, nakita i ukrasnih proizvoda, hemija i metalurgija, centralni magacin i poslovni prostor.
 
Osim prodavnice zlatare Majdanpek u Zaječaru, Zlatara je imala prodajne objekte u Beogradu, Požarevcu, Valjevu i Nišu.
 
Poslednji socijalni program u ovoj kompaniji sproveden je pred kraj 2015. godine, kada su firmu uz otpremninu napustila 263 radnika.
 
Privredni sud u Zaječaru 2016. godine doneo je rešenje o otvaranju stečaja.
 
To preduzeće u sastavu je imalo tri pogona - Zlataru Majdanpek, Megaplast i fabriku elektroproizvoda koja je jedina privatizovana još 2008. godine.
 
IPM je bio poznat po odličnim majstorima i po ručnoj izradi nakita. Zlatnici i srebrnjaci obeležili su istoriju zlatare i celih epoha na ovom prostoru, pa su poznate serije sa Titovim likom, likom svetaca, istorijskih ličnosti poput cara Konstantina.
 
U pogonima u Majdanpeku izrađivan je i "Dobričin prsten", jedna od najznačajnijih glumačkih nagrada.
 
Osamdesetih godina u pogonima zlatare prerađivale su se dve tone plemenitih metala godišnje.
 
Od 2000. godine IPM je radio u sastavu RTB-a Bor. U više navrata tražili su strateškog partnera, ali su svi pokušaji privatizacije bili bezuspešni.
  • Deda Joca

    01.09.2021 08:14
    Iiiii?
    Ko će kupiti: Milenijum tim? ili neka nova firma kojoj se još nije o'ladila štampa rešenja APR-a?
  • Radoznali

    31.08.2021 11:59
    Samo pitam
    A jel magacin pun proizvoda ili prazan.Da ne bude kao što se priča da je bilo sa privatizacijom šećerana od strane g.Kostića.Kupio za evro šećeranu ali i zalihe u magacinima koje su bile poprilične.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija