Aerodromima Srbije odobrena državna pomoć od 670 miliona dinara

Komisija za kontrolu državne pomoći odobrila je državnu pomoć od 670 miliona dinara preduzeću Aerodromi Srbije, za upravljanje aerodromom "Konstantin Veliki" u Nišu.
Kako se navodi u u rešenju, a prenosi Nova ekonomija, davalac državne pomoći je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a iz budžeta Srbije u prethodnoj godini društvu "Aerodromi Srbije" dodeljena je subvencija u ukupnom iznosu od 670 miliona dinara.
 
Od te sume, subvencije za upravljanje aerodromom "Konstantin Veliki" u Nišu iznose 335 miliona dinara. 
 
Komisija je ocenila da državna pomoć niškom aerodromu u 2020. godini predstavlja naknadu za obavljanje "delatnosti od opšteg ekonomskog interesa". 
 
Komisija je u martu pokrenula prethodni postupak u vezi sa dodelom sredstava "Aerodoromima Srbije", kako bi utvrdila postojanje potrebe za subvencijom, ali i ocenila usklađenost državne pomoći sa važećim propisima i preuzetim obavezama. 
 
Aerodromi Srbije u 2020. godini ostvarili su negativan neto rezulatat (-119,9 miliona dinara), dok su godinu pre bili u plusu za 32,6 miliona dinara.  
 
Aerodromi Srbije osnovani su 2016. godine. Preduzeće upravlja aerodromom Morava u Kraljevu i aerodromom Konstantin Veliki u Nišu.
  • MonteDushano

    22.09.2021 10:52
    Ruka ruku mije... kome to jasno nije, može otići bezglavo dođavola.
  • Sanja

    17.09.2021 10:31
    Strašno
    Toliko smešna država i toliko gubitaša i toliko pljačkaša državnog budžeta da to nije normlano.
  • Kaja

    17.09.2021 10:16
    Treba sinu dr Kona i ostalim botovima isplatiti platu na vreme. Strašno šta rade, za seljake i radnike nema pomoći.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.