Država prodaje Institut "Jaroslav Černi" po početnoj ceni od 2,57 miliona evra

Država je ponudila na prodaju 92 odsto akcija Instituta "Jaroslav Černi" po početnoj ceni od 2,57 miliona evra, objavljeno je na sajtu Ministarstva privrede.
Zainteresovani prijave za učešće u prodaji, zajedno sa ponudom za državni paket akcija koji znači vlasništvo nad Institutom, mogu podneti najkasnije do 5. novembra.
 
Kvalifikacioni uslovi za zainteresovane su da su u svakom od poslednje tri poslovne godine ostvarili poslovni prihod od najmanje 30 miliona evra, te da su tih godina imali poslovni dobitak.
 
Pravo učešća u prodaji imaju i konzorcijumi pravnih lica, kao i konzorcijumi pravnih i fizičkih lica pod uslovom da u njemu pravno lice ima više od 50 procenata učešća.
 
Kako se navodi, 100 odsto kapitala Instituta na kraju prošle godine procenjeno je na 2,8 miliona dinara.
 
Fizička lica su vlasnici 7,99 procenata akcija, dok je državni paket težak 924,9 hiljada akcija, odnosno nešto preko 92 odsto.
  • zato

    02.10.2021 22:41
    ima
    jedno 20 koje kakvih instituta za bezbednosti, medjunarodnu bezbednost, pa koje kaakve društvene i političke nauke. Zona sumraka.
    Slučajno sam naleteo na TV kod mojih roditelja na emisiju sedi lažni vojvoda- haški osudjenik i neka žena - bedevija pričaju o bezbednosti, malo pogledam po internetu a ona SNS ekspert za sve od zdravstva, ekologije, energetike, piše poeziju, štiti vodju, vodi stare na vakcinu, upravlja otpadom, nadzorni odbori….
    Pa leb ti mekani …. eto kakvi njima trebaju. U Institutu Jaroslav Černi takvi kadrovi nebi mogli ni baštovani da budu, mislim pre ove
    prodaje. Tamo se rade ozbiljni poslovi, za opšte dobro, za koje su potrebne ozbiljne škole - inženjerske.
    Eto imaćemo stotine istaknutih mlataca prazne slame koji nikome sem strankama nisu potrebni.
  • Srki

    02.10.2021 20:53
    Nemačka
    Sve Institute treba staviti na tržiste, FINS prvi !!!!
  • ringispil apsurda

    02.10.2021 20:34
    @ Nikola
    Razumem lokal patriotizam, ali prodaje se zbog metroa tj gradnje metroa na i pored izvorišta vode za dva milona ljudi, Rio Tinta i tako to!
    Institut je osnovan da štiti opšte dobro, nije na budžetu, nije gubitaš. Njegova najveća vrednost su reference i ljudi koji su tamo radili/ rade od osnivanja.
    Žao mi je Šorodša i Ribiraca, ali Institut se prodaje da se totalno unište i voda i zemljište u celoj Srbiji, malo je šira slika!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija