Srbija kupuje Komercijalnu banku, odluka 26. oktobra

Odluka o prodaji Komercijalne banke AD Banjaluka biće doneta na Vanrednoj sednici Skupštine Komercijalne banke AD Beograd koja će se održati 26. oktobra.
Srbija kupuje Komercijalnu banku, odluka 26. oktobra
Foto: 021.rs
Upravni odbor banke za tu sednicu predložio je samo odlučivanje o davanju saglasnosti za prodaju banke u Banjaluci.
 
Ranije je najavljeno da će Srbija preko Banke Poštanska štedionica kupiti Komercijalnu banku AD Banjaluka.
 
Prethodno je ova banka bila deo paketa Komercijalne banke koji je država Srbija prodala NLB banci.
 
Takođe, kako je ranije rečeno, Poštanska štedionica postaće jedini vlasnik Komercijalne banke ad Banja Luka, a iz svoje dobiti pokriće gubitak preuzet od MTS Banke.
 
U rukama Republike Srbije je 71 odsto akcija Poštanske, Pošte Srbije drže 17,9, Telekom Srbija 10 procenata, a akcionari su i PIO Fond Srbije i Fond za razvoj.
  • Nebojša

    05.10.2021 23:06
    Tragikomicno
    Prodali su veliku i profitabilnu Komercijalnu banku u Srbiji maloj NLB nivskoj prevarantskoj Ljubljanskoj banci za sitne pare, a sada drzava kupuje robu kojoj je istekao rok trajanja i sa velikim dugovima. Katastrofa.
  • Boriša

    05.10.2021 22:35
    Kada kupite neispravnu robu imate pravo da je vratite. Tako je i sa ovom bankom. Da vredi Slovenci bi je zadržali. Ovako je Bosansi vratiše matici Srbiji da ona pokrije sve Dodikove gubitke.
  • Slucaj

    05.10.2021 19:44
    Izvinjavam se, nisam bila dobro informisana. "Država je Komercijalnu banku iz Beograda, zajedno sa njenim bankama u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, prodala slovenačkoj NLB grupi početkom prošle, 2020. godine." A sada kupuje onu u BiH. Presli su na novi nivo. Svaku transakciju obrnu dva puta. Malo je jednom da se ugrade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.