Komisija: Geoks da vrati državnu pomoć, novac dodeljen suprotno zakonu

Savet Komisije za kontrolu državne pomoći doneo je rešenje kojim se kompaniji "Technic development", investitoru i proizvođaču obuće "Geoks" u Vranju, nalaže da vrati državnu pomoć.
Komisija: Geoks da vrati državnu pomoć, novac dodeljen suprotno zakonu
Foto: 021.rs
Savet Komisije za kontrolu državne pomoći u rešenju objavljenom na sajtu Komisije navodi da je državna pomoć, koju su Ministarstvo privrede i Grad Vranje dodelili korisniku "Technic development", za realizaciju investicionog projekta "Izgradnja fabrike za proizvodnju obuće" u Vranju, dodeljena suprotno odredbama Zakona o kontroli državne pomoći, prenosi RTS.

Ovim rešenjem se Ministarstvu privrede nalaže da, bez odlaganja, preduzme mere prema kompaniji "Technic development" sa ciljem vraćanja državne pomoći.

Ova kompanija treba da vrati pomoć od 90.687.891 dinara, uvećanu za zakonsku zateznu kamatu, počev od 1. aprila 2016. godine do dana vraćanja iskorišćenog iznosa, navodi se u rešenju.
 
Takođe, treba da vrati i pomoć od 323.356.500 dinara, uvećanu za zakonsku zateznu kamatu, počev od 23. decembra 2016. godine do dana vraćanja iskorišćenog iznosa.
 
"Technic development" je u Vranju proizvodio obuću italijanske kompanije "Geoks", koja je početkom avgusta zvanično prestala da radi, a oko 1.200 radnika ostalo je bez posla.
 
"Geoks" je u Vranju radio pet i po godina i za to vreme je od države dobio subvencije od 16 miliona evra, koje su uglavnom korišćene za isplatu zarada radnicima.
  • Pićuka

    15.11.2021 16:20
    Dodeljena mimo zakona a niko se ne poziva na odgovornost ministarstva i tzv. grada Vranja. A što bi oni to vratili kada su dobili, nisu ukrali. Onaj ko je protivzakonito dao neka vraća. Tako jednostavno i funkcionalno. Samo još da imamo državu a ne partijski šerijat.
  • Dr Milanče Mitovski

    15.11.2021 09:12
    Nastavak:
    ♣ Избори су нам вишак и велики трошак, а зна се ко ће победити.
    ♣ Влада махом ради онлајн.Једино вођа се меша са народом.
    ♣ Треба отказати изборе. Оно што је добро не треба мењати. Привредни раст је у врху Европе, по оболелих од короне смо у самом врху и вођа нам је највишљи.
    ♣ Дошло неко време када нама могу да помогну још само врачке.
    ♣ Колико нам лепо причају политичари, истину ни врачке не могу да потврде.
    ♣ Лажи и још лажима нема краја, ипак им долази крај и време је да лажима ставимо крај.
    ♣ Не шишам се што морам, али тако жена каже. Закон?
  • lole

    15.11.2021 08:30
    Pa sve sto se da strancima ide za plate a zarada njima.To je opste poznato.A samo se tacno ne zna kome provizija , barem javno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija