Cena gasa porasla nakon vesti o Gaspromu

Cene prirodnog gasa u Evropi danas su u porastu za 2,5 odsto, nakon objave vesti da je Gasprom "odbio" da rezerviše dodatne tranzitne kapacitete preko Ukrajine i Poljske za decembarske isporuke u EU.
Cena gasa porasla nakon vesti o Gaspromu
Foto: Pixabay

Decembarski fjučersi gasa su na holandskom TTF čvorištu povodom te informacije skočili na 966 dolara za 1.000 kubnih metara ili na 81,2 evra po MWh, ali su se kasnije smanjili na 954 dolara.

Od početka trgovačkog dana, rast cena gasa u Evropi iznosi preko 6,0 odsto.

Ruska novinska agencija je ranije prenela da Gasprom nije rezervisao dodatne tranzitne kapacitete preko Ukrajine i Poljska za decembar na današnjim aukcijama, pozivajući se na podatke sa platformi RBP i GSA o rezultatima aukcija.
 
Gasprom takođe nije rezervisao dodatne kapacitete za pumpanje gasa kroz cevovod Jamal-Evropa preko Poljsku u decembru, prema podacima GSA platforme, dodaje se u informaciji agencije Tass.
  • Piško

    16.11.2021 12:50
    ...
    Grejte se na vesti o fudbalu.
  • penzioner

    16.11.2021 11:51
    Dragan
    Znam kao na Cukarickoj padini gde se vec greju na otpad
  • Pera

    16.11.2021 11:23
    @dragan
    Da ložimo otpad? Plastiku? Gume?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija