Nemačkoj kompaniji 15,5 miliona evra subvencija za pogon u Valjevu

Кomisija za kontorolu državne pomoći odobrila je subvenciju od 15,5 milona evra firmi "Hansgrohe" za izgradnju pogona za proizvodnju i montažu slavina, delova slavina i sanitarnih proizvoda u Valjevu.
Nemačkoj kompaniji 15,5 miliona evra subvencija za pogon u Valjevu
Foto: Pixabay
Nova ekonomija piše da je ugovor o dodeli sredstava podsticaja zaključen između Ministarstva privrede i privrednog društva "Hansgrohe". 
Podsticaj je namenjen za realizaciju investicionog projekta "SpeeX", koji se odnosi na izgradnju proizvodnog pogona za proizvodnju i montažu slavina, delova slavina i sanitarnih proizvoda u gradu Valjevu.
U okviru projekta će biti zaposleno najmanje 1.000 novih radnika na neodređeno vreme do kraja 2028. godine i uloženo u materijalna i nematerijalna sredstva kompanije u vrednosti od najmanje 85 miliona evra do kraja 2027. godine, piše u odluci Komisije za kontrolu državne pomoći. 
 
"Hansgrohe" se obavezuje i da ne smanjuje ukupan broj zaposlenih na neodređeno vreme ispod 1.000 u periodu od pet godina od završetka investicionog projekta i da ne smanjuje vrednost materijalnih i nematerijalnih sredstava postignutu realizacijom investicionog projekta. 
 
Nakon ispunjenja obaveze zaposlenja, kompanija je u obavezi da svakom novozaposlenom redovno isplaćuje osnovnu zaradu koja je za najmanje 20 odsto veća od minimalne zarade, piše u odluci. Pod završnim investicionim projektom podrazumeva se kumulativno ispunjavanje obaveza ulaganja i obaveza zaposlenja. 
 
Subvencija od 15,5 miliona evra biće isplaćena u sedam tranši. 
 
Hansgrohe je osnovan 3. septembra 2021. godine i u vlasništvu je privrednog društva "Hansgrohe International GmbH" iz Nemačke. 
 
Ulagač je holding kompanija u okviru Hansgrohe grupacije koja posluje u sektoru mašinske industrije i poseduje pogone za proizvodnju u zemljama Evrope, SAD i u Кini. Glavno tržište kompanije je uglavnom Nemačka, piše u odluci komisije. 
  • Gančić Dragan DE

    19.11.2021 10:55
    Samo Vi plaćajte poreze
    Dakle država plaća stranoj firmi subvencije bez da pita narod a nakon toga pita narod da li je narod uplatio porez toj državi da bi država imala za plate tih istih koji su dali 15 miliona stranoj firmi na "dobar dan evo pustili smo Vam 15 miliona eurića sve u redu,javite kad primite"...?

    I nakon ovoga dobrih 50% naroda u Srbiji će izaći i glasati na izborima te koje glasa unazad 25+ godina za 2 crvene i flašu ulja i 100 grama kafe i hemijsku olovku i kalendar i 100 grama ratluka.

    I takav narod žaliti.Takav narod žaliti kad ti kaže da radi za 300 eura plate i da nema za lekove i hranu i krov nad glavom i da je sirotinja?

    Zadnjicu Vam pomeraju političari Vi im se zahvaljujete tako što dođete za 2 ili 3 hiljada na glasačkom mestu i pitate" je li Vam treba još glasova nas je četvoro u porodici mogu dovesti još ljude...".




  • Deda Lala

    19.11.2021 09:23
    Ova kuca bogata
    Ovde se milioni ( pa i milijarde) evra dele ne sakom i kapom, vec lopatama! Ako, ako... ima se, moze se. Samo, zboravljaju rasipnici da nicija do zore nije gorela...
  • Paja

    18.11.2021 17:58
    Jovanovic
    Ajmo botovi podrska za kriminal i korupciju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija