Brnabić najavila smanjenje poreza na zarade, o pretnjama novinarima zbog Linglonga ne zna ništa

Premijerka Ana Brbabić rekla je da će minimalna cena rada početkom sledeće godine biti oko 35.000 dinara i da će država smanjiti poreze da bi smanjila udar na poslodavce.
Brnabić najavila smanjenje poreza na zarade, o pretnjama novinarima zbog Linglonga ne zna ništa
Foto: 021.rs
Ona je, posle sastanka sa predstavnikom Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisavom Orbovićem, izjavila da je "teško ispraviti krive Drine iz prošlosti", ali da je svakako potrebno povećanje plata, što je "težak, zahtevan i dugotrajan proces, ali se ide u dobrom smeru".
Brnabić je navela da su od avgusta 2014. godine plate u javnom sektoru porasle 42 odsto, a u realnom 52 odsto, ali da se "taj jaz polako smanjuje".
Na pitanje o dešavanjima oko kompanije Linglong i pretnjama novinarima koji su izveštavali sa terena, Brnabić je izjavila da "nadležni organi odmah reaguju".
 
"Verujem da je tamo gde je trebalo MUP reagovao. Ne znam ništa o toj situaciji, pa ne mogu da govorim napamet. Da se to meni desilo, pozvala bih MUP da reaguje", rekla je.
 
Orbović je rekao da je na sastanku sa premijerkom došlo do zajedničke konstatacije, ali ne i do dogovora, ali da su i jedna i druga strana spremne da nastave razgovore.
  • Ns

    23.11.2021 09:03
    Cccc
    Pa kako ovo stvorenje da zna
  • tragikomedija

    23.11.2021 07:25
    Plate porasle za 7 godina 42%, cene otisle u proseku 200-300%.
  • dknezi

    22.11.2021 22:05
    uf
    Ja sam siguran da ona pojma nema o čemu priča!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.