Više od 9.000 mladih dobiće prvo radno iskustvo kroz Program "Moja prva plata"

Poslodavci koji učestvuju u programu "Moja prva plata 2021" odabrali su 9.237 mladih kojima će pružiti priliku da steknu prvo radno iskustvo, saopštila je danas Vlada Srbije.
Više od 9.000 mladih dobiće prvo radno iskustvo kroz Program "Moja prva plata"
Foto: Pixabay

Mladi će imati priliku da se radno osposobe kod 5.471 poslodavca.

U program je uključeno 70 odsto mladih sa srednjoškolskim obrazovanjem, a 30 odsto sa visokim obrazovanjem i master diplomom. Od ukupnog broja mladih više od 60 odsto su žene.
Najtraženija zanimanja i kompanija i mladih su pravnik, administrativni službenik, ekonomista, knjigovođa i prodavac.
 
U prvom ciklusu programa "Moja prva plata", započetog, 2020. godine, 35 odsto mladih je posle uspešno završenog programa potpisalo ugovor o radu, od čega polovina kod istog poslodavca.
 
Država je ove godine obezbedila da kroz ovaj program, koji traje devet meseci, mladi do 30 godina sa završenom srednjom školom primaju mesečnu naknadu od 22.000 din, a visokoobrazovani 26.000 dinara, kao i doprinose za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, što je povećanje od 10 odsto u odnosu na prošlogodišnji ciklus.
  • Бојан

    06.12.2021 08:04
    млади лидери
    Млади СНС-а и СПС-а за партијски активизам добијају посао, за остале младе и школоване људе не постоји прва шанса. Само напредно до победе!
  • goran

    05.12.2021 10:10
    Odlicno! da vide i iskuse kako zivi obican narod u Srbiji. A posle toga dileme nece imati. Paljba preko!
  • Dragan

    04.12.2021 16:21
    Sh
    Svi koji dobiju posao preko ovoga gube radno mesto prilikom promene vlasti.Da bi dobili posao treba vam svaka tri meseca 200 potpisa ljudi koji će glasati za SNS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.