Gasprom spreman da pošalje dodatne količine gasa u Evropu

Gasprom je spreman da pošalje dodatne količine gasa u Evropu u skladu sa dugoročnim ugovorima po nižoj ceni od one koja trenutno opterećuje Stari kontinent.
Gasprom spreman da pošalje dodatne količine gasa u Evropu
Foto: Pixabay

To je izjavio portparol kompanije Sergej Kuprijanov.

"Sve optužbe protiv Rusije i Gasproma da isporučujemo premalo gasa evropskom tržištu su apsolutno neosnovane, neprihvatljive i neistinite. Da kažem jednostavnije – to su laži i izmišljotine", rekao je Kuprijanov u intervjuu ruskoj televiziji.
On je dodao da je sama Zapadna Evropa stvorila probleme sa kojima se sada suočava i da se to ne može pripisati Gaspromu.
 
Cena 1.000 metara kubnih gasa dostigla je ranije ove nedelje 2.187 dolara na otvorenom tržištu u Evropi usled straha od nestašice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija