Provera uplata doprinosa u Fond PIO moguća elektronski

Radnici koji žele da provere da li im poslodavci plaćaju doprinose i u kolikom iznosu, sa kojim datumom su odjavljeni ili prijavljeni, to mogu da urade i elektronski.
Provera uplata doprinosa u Fond PIO moguća elektronski
Foto: Pixabay

Doduše do Fonda PIO moraju otići da uzmu šifru, odnosno pin kod, sa kojim kasnije mogu kada god žele da provere podatke o sebi.

Preuzimanje šifri lično, a ne elektronskim putem, predviđeno je kako bi se obezbedila puna sigurnost i zaštita ličnih podataka korisnika ove usluge, navodi se na sajtu Fonda PIO uz objašnjenje da se šifra uzima jednom, koristi trajno i da je ova usluga potpuno besplatna.
Da bi došao do željenih podataka radnik na portalu Fonda PIO ukucava jedinstveni matični broj, pin kod i verifikacioni sistemski kod.
 
Građani koji žele da budu još sigurniji, pin kod mogu kroz opciju promena pina na sajtu Fonda PIO da promene u bilo koji šestocifreni broj.
 
Ukoliko im se desi da pin kod izgube ili zaborave, mogu da se jave Fondu PIO i traže novu šifru.
 
To je rešenje koje je predviđeno i za slučaj da 10 puta unesu pogrešnu šifru jer će im tada automatski biti onemogućeno da pristupe traženim podacima te će im pristup biti odobren samo uz novu šifru.
  • 1970

    28.04.2022 15:42
    Malo sutra
    Dva puta išli po PIN, šalter ne radi, jedino što izdaju je iznos uplaćenih doprinosa do 31.12.2021.Na jednom šalteru nam čak rekli da ne treba nikakav PIN!
  • joker

    01.02.2022 16:48
    preciznije...
    Omogućena je PROVERA (nisam proverio, ali ako kažu,...) šta je to 'ukucano' u kompjuter u fondu za PIO, a ne šta je zaista i uplaćeno. Bliži mi se termin za odlazak u penziju, proveravam, kad ono... nema u evidenciji jedne godine, pri čemu to nije ni prva u istom preduzeću, ni poslednja (pa da pomislim šefica račnovodstva nešto propustila), nego baš sredina nekako. Pa ti sad idi, obijaj pragove, dokazuj da si to baš ti, troši svoje slobodno vreme (što je još i najjeftinije), živce, pare za bus, taksi, ili benzin i plati parking, zbog greške zaštićenog medveda koji glasa za 'prave ljude'.
  • Pera

    30.01.2022 22:43
    PIO Srbije
    ne bi smeo da bude protiv Srbije, tj. da ne priznaje čipovanu ličnu kartu. Najveća glupost je dolaziti na šalter za online pristup - onda vam to mogu dati i ne treba vam online.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.