Mekdonalds privremeno zatvorio svojih 850 restorana u Rusiji

Američki lanac restorana brze hrane Mekdonalds objavio je da privremeno zatvara svojih 850 restorana u Rusiji i suspendovati sve operacije u zemlji, sledeći brojne druge multinacionalne kompanije.
Mekdonalds privremeno zatvorio svojih 850 restorana u Rusiji
Foto: Pixabay

Grupa je navela da će nastaviti da plaća 62.000 zaposlenih u Rusiji, rekao je u poruci generalni direktor firme Kris Kempčinski.

Mekdonalds je u SAD donekle postao simbol velikih firmi koje do sada nisu napustile Rusiju, gotovo dve nedelje od početka ruske invazije u Ukrajini. Haštag sa rečima bojkot Mekdonaldsa (BoycottMcDonalds) nedavno se pojavio na društvenim mrežama.
"Situacija je izuzetno teška za jednu svetsku marku kao što je naša, i brojne stvari se moraju uzeti u obzir", rekao je direktor u poruci ukazajući na zaposlene, ali takodje na snabdevače i klijente.
 
U Rusiji Mekdonalds upravlja direktno sa više od 80 odsto restorana koji nose njegovo ime i predstavljaju devet odsto obrta grupe i tri odsto dobiti.
 
"Istovremeno poštovanje naših vrednosti znači da ne možemo da zanemarimo nepotrebne ljudske patnje koje se dešavaju u Ukrajini", dodao je on.
 
Rekao je da će kompanija nastaviti da procenjuje situaciju da bi utvrdila da li su potrebne dodatne mere, kao i da je za sada nemoguće predvideti kada bi restorani ponovo mogli da budu otvoreni.
 
Drugi veliki američki lanci, kao što je Starbaks, KFC, Pica hat u Rusiji su gotovo potpuno pod upravom nezavisnih vlasnika pod franšizom ili licencom.
  • mimi

    09.03.2022 08:54
    Neće moći bez hamburgera ! Trt !
  • Y

    09.03.2022 08:05
    Y
    Čim oni odlaze,nema ovde mira ni navidiku!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.