Holandski premijer nije za prekid isporuka nafte i gasa iz Rusije

Holandski premijer Mark Rute kaže da se ne bi zalagao za prekid isporuka nafte i gasa iz Rusije, jer bi to bilo neodrživo za zemlje članice Evropske unije.

"Moramo da razgovaramo o našim ranjivostima u smislu naše zavisnosti od ruske nafte i ruskog gasa. Ne bih se zalagao za zaustavljanje isporuka nafte i gasa iz Rusije. To nije moguće jer nam je potrebno snabdevanje i to je neprijatna istina", izjavio je Rute na zajedničkoj konferenciji za novinare sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu.

"Ali možemo učiniti više da pokrenemo zelenu agendu i da dekarbonizujemo naše ekonomije", dodao je Rute.
 
Naveo je da opcija o zabrani ulaska ruskih brodova u luku Roterdam za sada "nije na stolu", jer bi svaki takav potez morao da bude donet na evropskom nivou.
Cene nafte su danas porasle na 130 dolara po barelu, usled zabrinutosti od potencijalnog šoka u snabdevanju, pošto su SAD zabranile uvoz ruske nafte.
 
Američki predsednik Džozef Bajden je juče uveo zabranu uvoza ruske nafte i drugih energenata zbog ruskog napada na Ukrajinu.
  • XXX

    10.03.2022 12:34
    A hladno je bez sovjetboljševičkog gasa?
  • Ehe

    10.03.2022 10:32
    Vratiti NATO u Ameriku.
    Dosta je svetu kauboja.
    Sta traže na tlu Evrope?.
  • saša

    10.03.2022 08:28
    najeb*smo
    Ukrajina je uspela da ceo svet zavadi zbog ljihovog problema sa Rusijom . Sada će pored naše muke da nejeb*mo i zbog drugog . Dokle bre .
    Zašto tunjava Evropa ne radi na stvaranju mira i razgovora nego barata sa oružijm i sankcijama . SAD su uspele u nameri da pocepaju Evropu .
    Ispada da je cela EU tupava kao naša vlast . Bruka .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija