Počinje novi krug prijavljivanja za subvencije za prelazak na novi model fiskalizacije

Novi krug prijavljivanja obveznika fiskalizacije za subvencije države za prelazak na novi model počinje danas, 15. marta.
Počinje novi krug prijavljivanja za subvencije za prelazak na novi model fiskalizacije
Foto: 021.rs
Rok za prelazak na novi model fiskalizacije je 1. maj ove godine.
Obveznicima će biti uplaćeno 100 evra po svakom prodajnom mestu i po svakom fiskalnom uređaju još 100 evra, a za privrednike koji nisu u sistemu PDV-a, taj iznos će biti uvećan za 20 odsto.
Prijavljivanje je na portalu Poreske uprave ePorezi do 5. aprila.
 
Da bi se prijavili za subvencije obveznici fiskalizacije prvo treba da, ukoliko to nisu uradili, prijave podatke o lokacijama prodajnih objekata.
  • narod

    15.03.2022 11:02
    siva ekonomija
    kad će zakon o prijavi radnika na punu platu da se sprovede? kad će dete upasti u vrtić a da mu ne treba veza? kad će provera imovine krenuti od onih koji imaju para? kad će na granicama provera tih koji uzimaju mito za prenos robe? Nikad? e onda zaboravite i na popunjavanje budžeta od "milijardera" koji rade na pijacama. A vi hejt narode, pogledajte u svoje dvorište i kažite naglas ako smete: Da li vi živite po zakonu legalno? ne bi se reklo... Pozdrav svim dobrim ljudima u ovoj državi.
  • Zz

    15.03.2022 08:38
    Zz
    Do 3 aprila se neprijavljujem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija