Istraga zbog visokih cena goriva u Austriji

Austrijska ustanova za zaštitu konkurencije (BWB) pokrenula je istragu tržišta goriva u Austriji zbog visokih cena sa kojima su građani suočeni proteklih dana.
Istraga zbog visokih cena goriva u Austriji
Foto: Pixabay
Kako je navedeno u saopštenju, ispituje se da li je, pored aktuelnih dešavanja, uzrok rasta cena nedovoljna ili nepostojeća konkurencija. BWB ukazuje da su toj ustanovi pristigle brojne žalbe.
Proteklih dana bilo je učestalih kritika, čak i predstavnika vlade, što cena goriva nije pala iako je na međunarodnim tržištima došlo do pada cene nafte.
 
BWB će, kako je najavila, pored benzinskih pumpi, istražiti i situaciju u rafinerijama.
"Važni elementi sistemske analize biće razvoj cene sirove nafte, goriva, troškova i količine koje proizvode rafinerije, kao i nivo cene na pumpama", najavljuje BWB.
 
U svojoj istrazi BWB će uzeti u obzir i situaciju u susedstvu.
 
BWB će sada učesnicima na tržištu uputiti pitanja, na koja moraju da odgovore u datom roku. Ko to ne učini ili da lažne podatke može biti kažnjen sa do 0,5 odsto ukupnog obrta prošle godine.
 
Ukoliko istraga pokaže da postoji sumnja da je delovano suprotno zakonu o zaštiti konkurencije pokreće se pravni postupak.
  • Ja

    22.03.2022 09:01
    Da
    Da, i treba jer podržavaju fasisticki rezime u Ukrajini.
  • Sanjar

    22.03.2022 08:07
    Ja kada citam na 021 vesti i naslove npr.:
    - "Sebastijan Kurc: Austrijski kancelar podneo ostavku zbog istrage o korupciji"
    - "Bivša austrijska ministarka u zatvoru posle korupcionaškog skandala"
    - "Istraga zbog visokih cena goriva u Austriji"

    Ja zamislim da živim u zemlji gde tužilaştvo postoji, gde sudstvo radi svoj posao, gde su političari odgovorni i ustuknu ako su pod istragom i gde je smena vlasti normalna.

    3. april!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija