GTS: Tranzit gasa kroz Ukrajinu ka Evropi od danas ponovo na maksimumu

Očekuje se da tranzit ruskog gasa kroz Ukrajinu danas bude na maksimumu, u okviru "Gaspromovih" ugovornih obaveza - nešto više od 109 miliona kubnih metara.
GTS: Tranzit gasa kroz Ukrajinu ka Evropi od danas ponovo na maksimumu
Foto: Pixabay
To su pokazali podaci ukrajinskog operatora gasnog transportnog sistema (GTS).
Tranzit je od kraja februara bio blizu maksimalnih obaveza "Gasproma" po ugovoru o tranzitu, a to je 109,6 miliona kubnih metara dnevno (40 milijardi kubnih metara godišnje), i bio je u blagom padu nekoliko dana prošle nedelje, prenosi agencija RIA novosti.
Gasovod Jamal-Evropa, kojim se gas doprema preko Belorusije i Poljske, nastavio je da radi u reverznom režimu od 15. marta, odnosno protok gasa, kako pokazuju podaci nemačke kompanije "Gascade", ide od Nemačke ka Poljskoj, a ne obrnuto.

Teme

GAS
  • Marcco

    28.03.2022 09:00
    Jesu...
    ... jesu, samo jo[ da nau pare da ga plate, da neko korejsko brodogradili[te napravi gasne tankere i eto gasa 2028. godine
  • patriota

    27.03.2022 16:08
    zašto
    EUropljanima ne treba ruski gas. Šta ? Zar nisu dobili od Amerikenjaca ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.