Potpisan ugovor o proizvodnji električnih automobila u Kragujevcu, "biće namenjen srednjoj klasi"

Predstavnici kompanije Stelantis i Vlade Srbije potpisali su u Predsedništvu Srbije ugovor o finansiranju proizvodnje električnih automobila u fabrici u Kragujevcu.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle potpisivanja ugovora rekao da time počinje nova era u investicijama u Srbiji.
Kako je objasnio, nova investicija u kragujevačkoj fabrici automobila biće vredna 190 miliona evra, od čega će iz republičkog budžeta biti izdvojeno 48 miliona evra.
On je kazao da će priprema proizvodnje novog modela automobila trajati do kraja 2023, a da bi proizvodnja u Kragujevcu počela u trećem kvartalu 2024. 
 
Novi model električnog automobila će, prema rečima Vučića, biti namenjen srednjoj klasi.
 
Stelantis je multinacionalna korporacija za proizvodnju automobila, jedna od četiri najveće u svetu, a formirana je 2021. godine spajanjem italijansko-američkog konglomerata Fijat Krajsler Automobili i francuske PSA grupe.
  • osmeh

    28.04.2022 21:04
    Predsedniče,objasni nam šta to misliš pod srednja klasa?
    Ja vidim da ima gomila nas koji sa dve, nazovi,plate preživljavamo od prvog do prvog.I postoji mala grupa ultrabogatih,mahom pod patronatom tvoje sekte.
  • w/e

    28.04.2022 15:48
    srednja
    Sta je tacno srednja klasa u srbiji? Ili si enormno bogat ili potrosis 90% prihoda u toku meseca, srednja klasa prakticno i ne postoji.
  • Nana

    28.04.2022 14:34
    Punionice?
    Visiće kablovi sa balkona preko trotoara, već viđeno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.