Poreznici dežuraju i u subotu zbog e-fiskalizacije

Poreska uprava radiće i u subotu 30. aprila kada ističe zakonski rok za prelazak na novi model fiskalizacije, saopštila je Poreska uprava Srbije.
Poreznici dežuraju i u subotu zbog e-fiskalizacije
Foto: Pixabay
"Poreska uprava Republike Srbije produžila je radno vreme, kako bi omogućila svim obveznicima fiskalizacije koji još uvek nisu preuzeli bezbednosni element za potpisivanje fiskalnih računa da to učine i spremno dočekaju prelazak na novi model fiskalizacije", navodi se u saopštenju.
Tokom nedelje šalteri "Vaš poreznik" na kojima se preuzimaju bezbednosni elementi rade produženo radno vreme i to od 7.30 do 18 časova, podsećaju porezinici i napominju da će u istom periodu raditi i u subotu, 30. aprila 2022. godine kada ističe zakonski rok za prelazak na novi model fiskalizacije.
"Podsećamo, da puna implementacija Zakona o fiskalizaciji podrazumeva obavezno izdavanje fiskalnog računa sa svim propisanim elementima uz prepoznatljiv QR kod od 1. maja 2022. godine. Obveznici koji ne poštuju zakonske propise i nakon utvrđenog roka odnosno od 1. maja 2022. godine ne počnu da izdaju validne fiskalne račune, biće sankcionisani shodno odredbama Zakona o fiskalizaciji", poručila je Poreska uprava.
  • Zoran

    29.04.2022 17:13
    Brazzeri
    Veliki deo distributera nema kase na stanju a pri tome nisu obavestili preduzetnike.Kase su placene pre 20.30 dana ali ih jos uvek nemaju.Bezbedonosni element bez kase je trenutno bezvredan.Kome se zaliti za takav propust distributera fiskalnih kasa.
  • Maleficent

    29.04.2022 13:37
    Sta vredi bezbednosni element kad fale kase, nema ih na stanju.. isporucuju kolicinu manju od potrebne..
  • Dejan

    29.04.2022 07:38
    Mito bekrijo
    Dezuraju da se dogovore sa gazdama oko mita.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija