Momirović: Srbija želi da bude deo velikog saudijskog investicionog plana

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da Srbija želi da bude deo velikog saudijskog investicionog plana, vrednog više od 100 milijardi dolara.
Momirović: Srbija želi da bude deo velikog saudijskog investicionog plana
Foto: 021.rs
"Mi smo istakli da želimo da budemo deo impresivnog investicionog plana 'Saudija 2030' koji podrazumeva investicije od 100 milijardi dolara u infrastrukturu", rekao je Momirović u Rijadu, nakon sastanka sa ministrom transporta i logistike Saudijske Arabije Salehom bin Nasser bin Alali Aljasserom, saopštilo je Momirovićevo ministarstvo.
Kako je Momirović dodao, u planu je i uspostavljanje redovne avio linije izmedju Rijada i Beograda.
 
"Saudijska Arabija, članica G-20 je zemlja koja se ubrzano ekonomski otvara i modernizuje, što postaje velika šansa za naše kompanije da nađu svoje mesto na ovdašnjem tržištu", izjavio je Momirović.
Ministar se sastao i sa potpredsednikom kompanije "Aramko" zaduženim za industrijski razvoj Fahadom Al-Abdul Karimom, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji na tržištu snabdevanja naftnim derivatima, a u svetlu najnovijih političkih izazova na istoku Evrope.
 
"Aramko" je najveća svetska kompanija za proizvodnju nafte i ujedno motor razvoja Saudijske Arabije.
 
U okviru dvodnevnog samita "Forum o budućnosti vazduhoplovstva", koji se prvi put organizuje u prestonici Saudijske Arabije, ministar Momirović je imao priliku da na marginama skupa održi sastanke sa velikim brojem ministara i zvaničnika iz Saudijske Arabije i drugih zemalja sveta. On je održao bilateralni sastanak i sa malezijskim ministrom za transport dr Vee Ka Siongom, navedeno je u saopštenju.
  • Z13

    12.05.2022 21:44
    Pa šta ko uhvati
    Znači biće još Krađe, a i kraduckanja.
  • ljilja

    12.05.2022 20:18
    Ne zeli Srbija , vi muljare iz vlasti zelite .
  • Zovem se Stevo

    11.05.2022 15:44
    Inače
    Ovaj nije baš pri sebi.
    Hoće SRBIJU NA VODI.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.