Stiže obećanje: Državna sekretarka kaže da gas neće poskupeti do kraja sledeće zime

Državna sekretarka u Ministarstvu rudarstva i energetike Jovanka Atanacković izjavila je da je cena gasa u Srbiji garantovana i da nisu planirana poskupljenja do kraja sledeće zimske sezone.

Atanacković je, gostujući na za televiziji Insajder, podsetila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom saopštio da je postignut dogovor koji Srbiji obezbeđuje povoljnu nabavnu cenu tog energenta iz Rusije, ali ipak veću nego što je bila do sada.

"Građani mogu da računaju da će imati dovoljno energenata i da smo na zimu mirni. Mi imamo garantovanu cenu gasa i ona se neće menjati. Nije u planu da se menja do kraja naredne zimske sezone", rekla je Atanacković.

Ona je dodala da je za Srbiju izuzetno povoljan aranžman koji su dogovorila dvojica predsednika, ali je navela da će Srbija morati da kupi dodatnih 800 miliona kubnih metara gasa po tržišnoj ceni kako bi zadovoljila svoje potrebe.
 
Ono što je sigurno je da će cena tih dodatnih 800 miliona kubnih metara gasa biti veća nego ova koja je ugovorena i da će biti po tržišnim principima. Mi o tome možemo da razgovaramo s Rusijom, ali i sa drugim dobavljačima. Nismo ograničeni u tom smislu, dodala je Atanacković.
 

Teme

GAS
  • xZx

    31.05.2022 17:36
    Ima ih ko blata
    Tu i tamo saznamo za neku državnu sekretarku. Ima ih poprilično. Srpska vlada ima više funkcionera nego State department. Tako i dolikuje ekonomskom tigru.
  • Benito

    31.05.2022 14:23
    Jovana vrati mi poluprofil
  • Jovo

    31.05.2022 14:21
    Ovo je lepa vest uz jutarnju kafu.. bez šećera!

    Alo milistorko oćel bit šećera!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.