Jusufspahić: Jedan od najvećih egipatskih investitora zainteresovan za Srbiju

Jedan od najvećih egipatskih investitora, u čijem vlasništvu su i četiri luksuzna hotela iz Riksos lanca, zainteresovan je za ulaganja u Srbiji.
Jusufspahić: Jedan od najvećih egipatskih investitora zainteresovan za Srbiju
Foto: Pixabay
To je izjavio muftija Mustafa Jusufspahić koji je sa delegacijom iz Niša boravio u Šarm el Šeiku, gde je, između ostalog, postpisan sporazum o saradnji dva grada.
"Jedan od najvećih, možda čak i najveći invesitor iz Egipta, Naser Abdelatif, pokazao je da je veoma zainteresovan za ulaganja u Srbiju. Njegov posao je da investira, a Srbija je pokazala da je vredna investicija", rekao je za Tanjug muftija, koji je jedan od najboljih poznavalaca srpsko-egipatskih odnosa.
Muftija je podsetio da su Arapi na čelu sa ljudima iz Emirata kao investitori već prisutni u Srbiji i da Egipat ima dobro pozicionirane pojedince na svetskoj lestvici investitora, koji mogu da ih prate.
 
Prema rečima muftije, u Srbiji ima dosta lepih neiskorišćenih predela, pa je to prilika da ih ponudimo investitoru i da ih zajednički pokrenemo.
 
Muftija, čija je majka Egipćanka i koji je kao i svi iz njegove porodice završio studije na najstarijem egipatskom univerzitetu, dodaje da Egipćani zahvaljujući reciprocitetu i bilateralnim sporazumima imaju pravo na vlasništvo nad imovinom u Srbiji, kao što Srbi mogu da budu vlasnici u Egiptu.
 
Naglasio je da bila veoma dobra ideja da Abdelatif pogleda određene delove Srbije, posebno Šumadije, Aleksinac...
 
On je podsetio da u Šarm el Šeiku postoje dva Riksos rizorta, jedan isključivo orijentisan porodicama i drugi za sve starije od 16 godina i po jedan u Hurgadi i Al Alamenu, da su to luksuzni hoteli u kojima briga o turistima nadmašuje očekivanja i onih najzahtevnijih.
  • Pićuka

    04.06.2022 18:39
    A koliki je moj deo? Ne možete rasprodavati moju državu bez mog dela.
  • Mihajlo

    03.06.2022 12:40
    @NN
    Zaboravio si "Arapsko prolece" 2011. i ko tamo ima glavnu rec... SAD.
  • Omer hadzija

    01.06.2022 06:03
    Omer hadzija
    Nije ni cudo,stovas iskreni vernici izbegavaju! Od IZ ste napravili,privatnu firmu sa polupriucenim,Imamima! Koji lakoverne i skromno,obrazovane vernike obmanjujete u ime religije!!! Vi "morate biti zkromni i ziveti,propisano Islamu" a micemo za vas sve ostalo!!! Najblaze napisano,SRAMOTA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.