Pomoć preduzetnicima kroz stručno edukativno štivo

Danas je u Novom Sadu predstavljana stručna preduzetnička literatura čija je autorka Indira Popadić.

Predstavljene su tri publikacije, odnosno priručnika namenjenog preduzetnicima, poslovnoj strategiji i menadžmentu.

Ovi priručnici su važni sa aspekta značaja startap, mikro, malih i srednjih preduzeća, kojih u Vojvodini ima 98 odsto, a koja utiču na rast BDP-a sa oko 58 odsto.

Prema rečima Indire Popodić, veoma je važno da između nje i korisnika iz sveta privrede postoji znanje, poštovanje i požrtvovanost, te spremnost da se "do maksimuma" uključi u poslovanje.

"Preduzetništvo je blagoslov i prilika da rastemo. Onog momenta kada primetite da ste najbolji u okruženju ili isti promenite ili nastavite da učite. Držeći obuke na velikom broju stručnih skupova imala sam priliku da radim sa mladim ljudima, te sam uvidela da mnogi imaju želju da pokrenu posao, ali da je često prepreka strah, sumnja ili lenjost. Nije važno da li je čaša poluprazna ili polupuna, jer smo mi ta čaša", rekla je autorka savetujući da sami određujemo da li će nam čaša biti puna ili ne, preuzimajući sudbinu i svoje poslovanje u svoje ruke.

Popadić je doktorirala na Tehničkom fakultetu u Boru i poslovni je konsultant i mentor. Uz formalno obrazovanje, poseduje tridesetogodišnje iskustvo u preduzetništvu, a pored komercijalnih funkcija, obavljala je i funkcije mentora i trenera "top" menadžera, kao ekspert za razvoj strategije prodaje i vođenja prodajnih timova.

  • Realista

    09.06.2022 12:49
    suština
    ...da li se razglabalo u koristi stranačkog aktivizma i podrške strankama kroz anonimne donacije iz male privrede kao i o pranju državnog novca kroz javno-privatno partnerstvo?
  • x

    08.06.2022 21:15
    x
    Edukujte sudije da sude po zakonu, inspektore da ne ucenjuju preduzetnike, da se stvori atmosfera za normalan rad.Ako neko iz neznanja napravi propust u radu tu mu pomoći, a ne odmah kazne ,sud , zna se ko ne namerno pogreši ,a ko namerno!!!!!Opet ponavljam godinu dana zatvora za šesto dinara, da moje dete nastavi taj posao, NIKAD!!!!Tako se gase mala preduzeća.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.