Kompanija United media postala većinski vlasnik Vijesti

Kompanija United media saopštila je da je postala većinski vlasnik medijske kuće Vijesti iz Crne Gore, preneo je danas N1.
Kompanija United media postala većinski vlasnik Vijesti
Foto: Pixabay
Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tela, kompaniji je odobreno preuzimanje 51 odsto vlasništva u Vijestima, kući koja obuhvata portal, televiziju i štampano izdanje.
Izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić rekla je da su Vijesti primer kako biti nezavisan, kako služiti javnom interesu, primer medija koji gradi i čuva kredibilitet dugi niz godina.
"Izuzetno mi je drago što smo završili proces preuzimanja i što su Vijesti deo portfolija United media. Nastavićemo da negujemo vrednosti po kojima su prepoznatljivi na tržištu ali i da kroz ovo partnerstvo i nova ulaganja dopremo do nove publike", navela je ona.
 
Jedan od osnivača Vijesti i predsednik Odbora direktora Željko Ivanović rekao je da su srećni da je i formalno finalizovan dogovor sa United media čime se otvara novo poglavlje u razvoju svih naših platformi kako bi se dalje jačala i unapređivala dominatna pozicija Vijesti na crnogorskom trzištu.
 
"United media se, kao novi deoničar, obavezao da poštuje i štiti uredničku nezavisnost i autonomiju medija. Glavni urednik i novine i TV biće i dalje biran na predlog lokalnih suvlasnika, kao i Media development investment fund (MDIF), investicionog fonda iz Njujorka koji podržava slobodu medija, i koji je od osnivanja manjinski deoničar Vijesti", naglasio je Ivanović.
 
Izvršni direktor MDIF Harlan Mandel istakao je povodom finalizacije dogovora da je to odlična vest kako za crnogorski medij, tako i za nezavisne medije u regionu.
 
"Investicija United media osigurava da će kredibilno novinarstvo i dalje biti u središtu poslovnog modela Vijesti i da će kompanija moći da nastavi ekspaniziju kako bi kvalitetne vesti i informacije stigle do što šire publike kako štampanog izdanja, tako i veb portala i TV gledalaca u Crnoj Gori ali i regiona", rekao je Mandel.
 
United media je medijska kompanija koja posluje u osam zemalja i u čijem portfoliu se nalazi 55 televizijskih kanala, uključujući N1 i Novu TV, dnevne listove među kojima su Danas i Nova, te brojni portal i radio stanice.
 
Media development investment fund je neprofitni investicioni fond koji već 25 godina podržava nezavisne medije u regionu. MDIF ima manjinski udeo u medijima, navodi se u saopštenju. 
  • Miško

    13.06.2022 19:13
    Haha
    E tu su napravili posao dzaba engleska liga , kup nacija što je telekom preuzeo haha kakvi luzeri
  • Trostav

    11.06.2022 21:46
    Bravo! Čestitam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Srbija nasuprot svetskog trenda

Nema države koja se ne hvališe najboljim kompanijama, stoga se i prave liste najvećih, bilo prema ukupnom poslovnom prihodu, bilo prema profitabilnosti.

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.