Spejs eks otpušta radnike koji kritikuju Ilona Maska da sramoti zaposlene

Privatna američka svemirska kompanija Spejs eks (SpaceX) otpustila je nekoliko zaposlenih koji su u otvorenom pismu kritikovali vlasnika Ilona Maska zbog njegovog ponašanja, preneli su mediji.

Novinski izveštaji pozivaju se na imejl predsednice Spejs eksa Gvin Šotvel u kom je navela da su otpušteni oni koji su učestvovali u pisanju i prosleđivanju pisma.

Mask je u pismu kritikovan zbog ponašanja koje zaaposlene "ometa i sramoti".

Kako je preneo Njujork tajms, Šotvel je u mejlu navela da je pismo učinilo da se zaposleni "osećaju neprijatno, zastrašeno i maltretirano ili ljuto" jer su navodno bili primorani da potpišu pismo sa kojim se ne slažu.
 
"Imamo previše posla da obavimo i nema potrebe za ovakvom vrstom preteranog aktivizma", piše navodno u imejlu.
 
Njujork tajms je prvi preneo tu vest na osnovu informacija koje je dobio od anonimnih zaposlenih, a nije poznato koliko ljudi je izgubilo posao.
  • Realista

    18.06.2022 14:53
    jadan si ti @poslodavac...
    SpaceX se finansira državnim novcem pa tako da postoji socijalna odgovornost prema svim poreskim obveznicima a ne samo zaposlenima.
  • Astronaut

    18.06.2022 14:13
    Podrzavam Maska.
  • Poslodavac

    18.06.2022 12:11
    Svi imaju izbor
    Njegova je firma tj. On je firma. Njegovo ponasanje nije blam u njegovoj kuci. Ako ti je neprijatno, ti se ne uklapas i nije ti tu mesto. Ti u mojoj kuci kazes da te ja blamiram?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.