Novi rekord za dinar: Sutra najveća vrednost prema evru u ovoj godini

Zvanični srednji kurs biće sutra 117,3649 dinara za evro, što je najveća vrednost domaće valute u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.
Novi rekord za dinar: Sutra najveća vrednost prema evru u ovoj godini
Foto: 021.rs
Danas je zvanični srednji kurs 117,3793 dinara.
Dinar će sutra prema evru vredeti 0,1 odsto više nego pre mesec dana, a 0,2 odsto više nego godinu dana ranije i na početku ove godine.
Najslabija vrednost dinara prema evropskoj valuti bila je 13. aprila kada je za evro bilo potrebno 117,7627 dinara.

Teme

Kurs
  • cvm

    29.07.2022 21:56
    Дакле
    Дакле, Европа пропада, Србија избија на врх.
  • Ekonomija

    29.07.2022 16:03
    Ekonomija ha ha@ Ma šta pričate? Niko vas neće sprečiti da mi prodate dinare po vašem realnom kursu, baš niko. Drugo je ako nećete da ih prodate po tom "realnom" kursu, a ako nećete da prodate onda taj vaš kurs baš i nije realan, realan kurs je onaj po kojem mogu da kupim i prodam a ovaj objavljen ovde je kurs po kojem kupujem i prodajem i stoga veoma realan.
    Nego da pitam vas koji ste očigledno mudriji od svih ekonomista u istoriji čovečanstva pa ste osmislili ovu potpuno novu ekonomiju u kojoj se privreda jedne ekonomski slabe zemlje oporavlja uništavanjem i obezvređivanjem njene valute i izazivanjem hiper-inflacije: šta da smo uveli evro kao valutu? Ko bi vam onda bio kriv za nesposobnost srpske privrede?
  • nema

    29.07.2022 09:32
    rekorderi
    Lepo zvuči kako rastu "prosečne" plate u eurima, malo manje popularno zvuči šta sve može da se kupi za tu platu, a još manje popularno zvuči kolika je zaista plata koju prima više od polovine radnika, kojoj sve poskupljuje svaki dan .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.