Istraživanje Forbsa: Više od 50 odsto svih bitkoin transakcija na berzama lažno

Nova istraga kroz 157 berzi kriptovaluta došla je do zaključka da je oko 51 odsto dnevnih trgovinskih aktivnosti zabeleženih za bitkoin najverovatnije lažno.
Istraživanje Forbsa: Više od 50 odsto svih bitkoin transakcija na berzama lažno
Foto: Pixabay
To je objavio Forbs u svojoj poslednjoj analizi, prenosi Investitor.
Prema proceni Forbsa, dnevni obim bitkoina u industriji dostigao je 128 milijardi dolara u junu 2022. godine, što je 51 odsto manje od ukupnog obima koji su sami prijavili iz brojnih izvora, za koji veruju da bi iznosio oko 262 milijarde dolara.
Najveći broj sumnjivih transakcija zabeležen je na berzama Binance, MEXC Global i Bybit.
 
Ove kompanije se mogu pohvaliti velikim obimom trgovine, ali posluju bez ili sa malo regulatornog nadzora, što i šteti njihovom kredibilitetu. 
 
Slabije regulisane berze u istraživanju odgovorne su za oko 89 milijardi dolara stvarnog obima, uprkos činjenici što tvrde da su odgovorne za 217 milijardi dolara.
 
Tržište kriptovaluta je i dalje relativno mlado i promenjivo, s više od 20.000 pojedinačnih tokena u opticaju, ali bitkoin ostaje vodeća digitalna imovina, čineći 40 odsto globalne tržišne kapitalizacije od 1 bilion dolara svih digitalnih sredstava.

Međutim, netransparentnost u trgovanju i nedostatak adekvatnog nadzora nad kripto berzama su dve od najčešćih kritika upućenih Bitkoinu i generalno tom tržištu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.