Produžena ograničenja cena do kraja septembra: Šećer i mleko poskupeli šest dinara

Vlada Srbije je povećala maksimalnu cenu belog kristal šećera i mleka za šest dinara, vidi se u novim izmenama uredbe o ograničenju cene osnovnih životnih namirnica.
  Produžena ograničenja cena do kraja septembra: Šećer i mleko poskupeli šest dinara
Foto: 021.rs
Nova maksimalna cena šećera u prodavnicama u svim pakovanjima, biće 102,99 dinara po kilogramu. 
Do sada je njegova maksimalna dozvoljena cena u maloprodajama bila 96,99 dinara. 
Kada se radi o maksimalnoj proizvođačkoj ceni belog kristal šećera, u pakovanjima od jednog kilograma, pet kilograma i deset kilograma, ona ne sme prelaziti 85,11 dinara po kilogramu.
 
Za sva ostala pakovanja maksimalna proizvođačka cena belog kristal šećera ne sme prelaziti 93,63 dinara po kilogramu. 
 
Maksimalna dozvoljena cena UHT mleka sa 2,8 odsto mlečne masti u pakovanju od jednog litra, prema izmenjenoj uredbi, ne sme prelaziti 119,99 dinara dinara.
 
Uredba važi do 30. septembra.
 
Vlada je takođe na još 30 dana produžila uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometi hleba kojom je maksimalna maloprodajna cena hleba od brašna "T-500" 53,50 dinara, a maksimalna proizvođačka cena 45,88 dinara.
 
Doneta je i uredba kojom se do 30. septembra ograničavaju cene naftnih derivata, a da se nove cene evro dizela i benzin, kao i do sada, objavljuju svakog petka. Cena evro dizela za poljopriverdnike će i u septembru biti ograničena na 179 dinara po litru.
  • Deki

    04.09.2022 10:56
    Litar UHT mleka od 2.8% mlecne masti ne sme biti ispod 150din da bi ga bilo i da bi mlekari prodavali mleko. Sve ispod toga je cist gubitak i za poljoprovrednike i za prodavce....
  • Đole

    31.08.2022 09:01
    Gg
    Koji protesti, pa mi smo pobegli u mišiju rupu i ni makac. Sami sebe se plašimo! A voleo bih da vidim te proteste sirotinje raje nakon svih poskupjenja! Ako ih ne bude, onda većina sasvim ugodno živi, ta njihova većina. biće da nema još uvek nema još uvek dovoljno siromašnih i gladnih.
  • Đole

    31.08.2022 08:56
    bezobrazluk
    Koji idiotizam, poskuljenom zamrzavati cenu! Prethodne cene "zamrznute" nisu bile ok? I tako ćemo na nedeljnom nivou menjati cene naviše i to plasirati kao da je džabe! Bezobrazluk neviđeni. Ćuti narode, trpi, i savijaj glavu i kičmu, kada nemaš onu stvar da zađeš na ulicu. Čekajte samo da i struja poskupi i lančano sve sa njom - po uredbi o zamrzavanju viših cena!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija