Radnici proizvodnje Aerodrom keteringa u štajku zbog neuplaćenih doprinosa i zdravstvenog osiguranja

Radnici proizvodnje beogradskog Aerodrom keteringa stupili su danas u štrajk zbog neuplaćenih doprinosa, socijalnog i zdravstvenog osiguranja od novembra protekle godine.
Radnici proizvodnje Aerodrom keteringa u štajku zbog neuplaćenih doprinosa i zdravstvenog osiguranja
Foto: Pixabay
"Tražimo da naš poslodavac, Aerodrom ketering, ispuni sve obaveze prema državi, u smislu doprinosa, socijalnog i zdravstvenog osiguranja radnika, koje ne uplaćuje od novembra meseca prošle godine. Zbog ovoga, više od 100 radnika Aerodrom keteringa, ali i čitave njihove porodice, već tri meseca nemaju zdravstveno osiguranje i ne mogu da produže svoje knjižice", naveli su u saopštenju radnici koji su stupili u štrajk noćas pet minuta posle ponoći.
Kako navode, radnici u proizvodnji Aerodrom keteringa ali i u svim drugim sektorima, ujedinjeni su u odluci o potpunoj obustavi rada a pridružiće im se i radnici Aerodrom logistike, odnosno vozači koji opslužuju sve avione na beogradskom aerodromu Nikola Tesla.
Oni su dodali da su o svim ovim problemima i zahtevima blagovremeno upoznali poslodavca, kao i da su 1. septembra stupili u obustavu rada, koju su prekinuli nakon nekoliko sati jer im je poslodavac obećao da će problem biti rešen do 20. septembra.
 
"Aerodrom ketering je po našim saznanjima imao rekordne prihode u julu i avgustu ove godine, sa više od 800 hiljada putnika na aerodromu Srbije i redovnim uplatama od naših naručioca, pre svega od Er Srbije. I pored toga Aerodrom ketering nije našao za shodno da izmiri svoje obaveze prema radnicima, a koliko nam je poznato, ni prema nizu dobavljača", navodi se u saopštenju.
  • Dzoni

    22.09.2022 23:55
    Poceo je raspad sistema... A tek sledi haos
  • ime

    22.09.2022 00:33
    samo pitam
    da li to utiče na pomeranje letova kod nas? kako čujem, letovi iz Grčke planirani za četvrtak odloženi su za petak.
    ili je nešto drugo po sredi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Šta stoji iza "turbo uzleta" Pro Tenta?

Iako je Pro Tent na kraju 2022. godine imao više od 8.600 radnika, najveći broj njih samo je formalno zaposlen u ovom preduzeću, a suštinski radi u Elektroprivredi Srbije.

Srbija nasuprot svetskog trenda

Nema države koja se ne hvališe najboljim kompanijama, stoga se i prave liste najvećih, bilo prema ukupnom poslovnom prihodu, bilo prema profitabilnosti.

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.