Brnabić: Cena struje za privredu neće poskupeti sa 95 na 120 evra po megavat-satu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da cena struje za privredu neće poskupeti na 120 evra po megavat-satu, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.
Brnabić: Cena struje za privredu neće poskupeti sa 95 na 120 evra po megavat-satu
Foto: Pixabay
Ona je rekla da je trenutno cena struje za građane 70 evra po megavat-satu, a za privredu 95, "što je najniže u Evropi".
Ocenila je, gostujući na TV Pink, da je informacija da će struja poskupeti na 120 evra po megavat-satu plasirana da bi destabilizovala Srbiju.
Mediji su juče objavili informaciju da će struja za privredu sa 95 evra po megavat-satu da poskupi na 120 evra. 
 
Brnabić je objasnila da cena struje na tržištu varira od 350 evra do preko 600 evra po megavat-satu, dodajući da država takvu cenu subvencioniše kako bi privreda bila konkurentnija.
 
Premijerka je navela i da Srbija trenutno ima više od 150.000 tona mazuta, te da je poručeno još 30.000 tona kako bi se u potpunosti osiguralo da ga bude dovoljno. Ona je demantovala i informacije da u Beogradu ima mazuta u rezervi samo za još tri dana, dodavši da to može da se proveri kod nadležnih službi.
 
Istakla je da je u Srbiji u ovoj godini zabeležena rekordno niska stopa nezaposlenosti od 8,9 odsto i da je Srbija privukla oko 2,7 milijardi evra direktnih stranih investicija.
  • Znaci

    21.09.2022 16:09
    Znaci poakupljuje na 120€.
    Ali ce im verovatno cena struje ostati ista ali ce neku glupost da uvecaju 15 puta da dodju na isto
  • Jakov

    21.09.2022 14:42
    Poredjenje
    Imao bih dva pitanja za premijera:
    1. kakav je odnos prosečnih primanja i cena struje kod nas i u svetu?
    2. ako država subvencioniše cenu a država ne proizvodi ništa, već samo skuplja porez, da li to znači da u krajnjoj liniji svi mi, građani Srbije, kao poreski obveznici, platimo tu razliku u ceni?
    Hvala unapred

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.