Nove - stare cene goriva: Pogledajte koliko ćemo plaćati narednih sedam dana

Nova maksimalna cena evrodizela će od danas na pumpama biti 213 dinara, dok će benzin koštati 172 dinara, saopštilo je ministarstvo trgovine.
Nove - stare cene goriva: Pogledajte koliko ćemo plaćati narednih sedam dana
Foto: 021.rs
Gorivo je toliko koštalo i prethodne nedelje. 
Vlada Srbije je danas na sednici usvojila izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, imajući u vidu da je tržište još uvek nestabilno i da je zato neophodno produžiti period važenja ograničenja cena tih proizvoda, koja je oročena na period do 31. oktobra.
Izmenjena je i Odluka o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte i njeno važenje je, takođe, produženo do kraja oktobra.
 
"Izmenjena odluka je doneta s obzirom na aktuelnu situaciju u vezi sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu, koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji, a u cilju redovnog snabdevanja tržišta derivatima nafte, očuvanja standarda građana, kao i očuvanja privredne stabilnosti", saopšteno je iz Vlade Srbije.
 
Podsetimo, Vlada Srbije je cenu goriva prvi put ograničila u martu i od tada svakog petka do 15 sati, utvrđuje i objavljuje najvišu maloprodajnu cenu, koja važi narednih sedam dana.
  • cokanj

    30.09.2022 13:58
    Otima
    Živi od nameta, Turci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.