Džonson i Džonson kupuje kompaniju za kardiotehnologiju

Kompanija Džonson i Džonson je danas saopštila da će uložiti 16,6 milijardi dolara u kupovinu kompanije za proizvodnju kardiovaskularne tehnologije Abiomed.
To radi kako bi ojačala svoju ponudu medicinskih uređaja.
Kompanija će platiti 380 dolara za svaku akciju Abiomeda i obezbediti još 35 dolara po akciji u gotovini ukoliko budu ispunjeni neki komercijalni i klinički ciljevi.
Abiomed razvija tehnologiju koja leči srčane arterijske bolesti i srčanu insuficijenciju, poput Impela (Impella) srčane pumpe, koje se koriste za pacijente sa teškom srčanom bolešću.
 
Džonson i Džonson kaže da će ugovor, za koji se očekuje da će biti zaključen početkom sledeće godine, pomoći kompaniji da izgradi svoj sektor sa medicinskim uređajima ulaskom u posao koji ubrzano raste.
 
Kompanija dodaje u svoj portfolio Abiomed koji eksplozivno raste. Prodaja Abiomeda je skočila 22 odsto i premašila milijardu dolara u poslednjoj fiskalnoj godini što je duplo više od godišnje prodaje koju je zabeležio pre samo pet godina.
 
Akcije kompanije Džonson i Džonson čije je sedište u Nju Brunsviku, pale su oko 1 odsto na 172,11 dolara pre otvaranja berze danas. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija