NIS sklopio dvogodišnji ugovor o transportu sirove nafte sa Janafom

Preduzeće Jadranski naftovod (Janaf) objavilo je da je potpisalo ugovor o transportu sirove nafte sa srpskom naftnom i gasnom kompanijom NIS za 2023. i 2024. godinu.
NIS sklopio dvogodišnji ugovor o transportu sirove nafte sa Janafom
Foto: 021.rs
NIS je za period od 1. januara 2023. do 31. decembra 2024. godine rezervisao Janafove kapacitete za transport 6,2 miliona tona sirove nafte (plus-minus 10 odsto) po principu "puno za prazno", navodi se u saopštenju Janafa objavljenom na Zagrebačkoj berzi.
"S velikim zadovoljstvom objavljujemo sklapanje ovog dugoročnog ugovora za transport, kojim u 2023. nastavljamo saradnju s našim dugogodišnjim partnerom", piše u obaveštenju.
Dodaje se da je sklapanje ovog ugovora za Janaf najava još jedne uspešne poslovne godine u kojoj se nadaju daljem razvoju odnosa s postojećim i novim partnerima.
 
Janaf, koji je u većinskom vlasništvu hrvatske države, upravlja terminalima za sirovu naftu i naftne derivate koji se nalaze na ostrvu Krku, kao i u Sisku, Virju, Slavonskom Brodu i Žitnjaku.
  • Zare

    22.12.2022 14:47
    Prijatelja mozes da biras a komsija ti vise vredi nego brat rodjeni pa ga nemoj ni srditi.
  • Vazd

    22.12.2022 13:07
    Tibi
    Nije mi samo jasno zasto ne koristimo luku Bar, verovatno su neka tehnicka resenja u pitanju?
  • Dragan

    22.12.2022 08:51
    Ah
    Ništa bez Hrvatske.Džaba vam južni, tuski, bugarski, mađarski.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.