Dizni otpušta 7.000 radnika

Kompanija "Volt Dizni" ukinuće oko 7.000 radnih mesta u sklopu ambicioznog plana "uštede troškova i strateške reorganizacije".
Dizni otpušta 7.000 radnika
Foto: Pixabay
To je najavio izvršni direktor Bob Iger.
Smanjenje radnih mesta iznosi oko tri odsto globalne radne snage ove kompanije, a otkriveno je nakon što je Dizni objavio kvartalne rezultate koji su nadmašili predviđanja Vol Strita, javlja AFP. 
Kompanija je rekla da je smanjenje radnih mesta deo ciljane uštede od 5,5 milijardi dolara u celoj kompaniji. Od 1. oktobra Dizni je zapošljavao 220.000 ljudi, od kojih je oko 166.000 radilo u SAD-u, a 54.000 u inostranstvu.
 
U izjavi, Iger je rekao da Dizni kreće u "značajnu transformaciju" za koju uprava veruje da će dovesti do poboljšane profitabilnosti u poslovanju striminga.
 
"Kompanija, koja poseduje Ratove zvezda, Marvel i Piksar, više će se fokusirati na svoje temeljne brendove i franšize", rekao je Iger.
 

Teme

DIZNI
  • 123

    09.02.2023 13:15
    Kapitalizam mora da se siri...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija