Povećanje plata za 1.500 zaposlenih iz sektora nafte i gasa

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović potpisala je anekse kolektivnih ugovora sa četiri preduzeća iz sektora nafte i gasa.
Na osnovu toga će oko 1.500 zaposlenih u tim kompanijama dobiti povećanje zarada od šest odsto u 2023. godini.
Kolektivni ugovori potpisani su u Vladi Srbije sa JP "Srbijagas", Transportgas doo, Transnafta ad i Novi Sad - Gas doo, navodi se u saopštenju.
Zarade će za isti procenat biti uvećane i zaposlenima u ostalim energetskim preduzećima.
 
Đedović je rekla da je veoma važno što je Vlada "uz sve izazove sa kojima se suočavamo u energetskoj krizi, pokazala da vodi računa i o zaposlenima u energetskim preduzećima, od čijeg rada zavisi sigurnost snabdevanja naših građana i privrede".
 
"Povećanja su dogovorena vodeći računa o finansijskoj stabilnosti kompanija u sektoru nafte i gasa, ali i potrebi da zadržimo kvalitetne kadrove u ključnim domaćim preduzećima koja će biti nosioci važnih energetskih projekata", rekla je Đedović.
 
Kolektivni ugovori za četiri energetska preduzeća sa kojima su potpisani aneksi uređuju osnovnu zaradu zaposlenih, dok se zarada za zaposlene koji čine organe upravljanja utvrđuje odlukom Nadzornog odbora tih kompanija.
  • Кирбиш

    24.02.2023 13:41
    Истина
    Радим у тзв енергетском предузећу тј у Електродистрибуцији, са ССС на пословима где сви остали имају ВСС, Нето зарада са 39 година стажа ми је 69.820 динара, са топлим оброком и регресом једва преко 80.000 и не помера се већ три године, то је пре три године и личило на нешто а сада? Већина коментара је да имамо превелике зараде а истина је да остали имају премале, суштина је да комшији цркне крава кад је ја већ немам и није битно што ја не могу да купим млеко важно је да га комшија не продаје.
  • Gavril

    24.02.2023 13:40
    SPS Dušanu Bajatoviću ovim povećanjem je plata porasla za samo 1800 eura.
  • Hans

    24.02.2023 11:30
    Skoro minimalac
    Nazalost istina je da su vecina njih u navedenim kompanijama slabo placeni i da su im plate reda oko 500e-600e sto je sramota za energetski sektor. Za razliku od navedenih kompanija NIS ima znatno vise plate posto drzavni sektor ne uzima toliko kajmaka kao u Srbijagasu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.