Za kupovinu još 500 kuća u selima Srbije pola milijarde dinara

Za kupovinu još 500 kuća u selima Srbije u republičkom budžetu opredeljeno je još pola milijarde dinara, saopštilo je Ministarstvo za brigu o selu.
Za kupovinu još 500 kuća u selima Srbije pola milijarde dinara
Foto: 021.rs
Novac je predviđen Uredbom o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za 2023. godinu, koju je Vlada danas usvojila.
Cilj tog programa je motivisanje seoskog stanovništva da ostane na selu i podsticanje mladih da se vrate na selo, rešavanjem stambenog pitanja.
Do sada je iz ovog programa kupljena 1.631 kuća sa okućnicom.
 
Najniža cena seoske kuće bila je 388 hiljada dinara, a najskuplje su koštale do maksimalnog dozvoljenog iznosa od 1,2 miliona dinara, pa se za opredeljeni iznos od 500 miliona očekuje kupovina još oko 500 kuća.
 
Ministarstvo za brigu o selu će narednih dana raspisati Javni konkurs po ovom programu.
  • Nenad

    25.02.2023 12:00
    Gotovo na veresiju
    Dajte pare da se poprave putevi, struja i voda da ostanu oni koji još nisu otišli. Dajte pare Vodovodu da resi vodosnabdevanje i puteve ! Gradovi su bure bez dna , sve progutaju i prave sirotinju i guše sebe.
  • Paja

    24.02.2023 20:11
    Pups
    Kome je Krkobabic pomogao. Neka svoju porodicu i pupsovce uputi na selo. To je obicno zamajavanje naroda i pranje para. Ako ministarstvo bude samo to radilo pod hitno ga treba ukinuti. Kakva je to kuca od milion dinara?¿?????
  • w/e

    24.02.2023 11:02
    lol
    Ajmo jos malo presipavanja iz drzavne kase u privatne dzepove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.