Mask ponovo najbogatiji čovek na svetu

Prema današnjem Blumbergovom indeksu milijardera, šef Tesle i Tvitera Ilon Mask vratio se na vrh liste najbogatijih ljudi sveta.
Mask ponovo najbogatiji čovek na svetu
Foto: Beta/AP
Na tom mestu se krajem 2022. godine nalazio predsednik i izvršni direktor konglomerata luksuzne robe Luj Viton Moet Henesi (LVMH) Bernar Arno.
Bogatstvo Ilona Maska sada iznosi 187,1 milijardu dolara, čime je prestigao Bernara Arnoa, čije se bogatstvo procenjuje na 185,3 milijarde dolara, prenosi Blumberg.
Maskovo bogatstvo je početkom ove godine iznosilo 137 milijardi dolara.
 
Deonice Tesle (TSLA) naglo su pale prošle godine usred Maskove problematične akvizicije Tvitera i šireg pada tržišta tehnologije, ali od tada su deonice proizvođača električnih vozila rasle.
 
Mask drži titulu najbogatije osobe na svetu, ali takođe drži i rekord za najveće bogatstvo koje je iko izgubio u istoriji.
 
Krajem prošle godine, Mask je postao prva osoba koja je izgubila 200 milijardi dolara bogatstva nakon što je njegova neto vrednost pala s oko 340 milijardi dolara u novembru 2021. na 137 milijardi dolara u decembru 2022.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija