Nova mera: Konditorima za otkup domaćeg mleka u prahu 710 dinara po kilogramu

Vlada Srbije donela je uredbu kojom je utvrđena interventna mera podrške proizvođačima konditorskih proizvoda za otkup mleka u prahu domaćeg porekla od 710 dinara po kilogramu.
Nova mera: Konditorima za otkup domaćeg mleka u prahu 710 dinara po kilogramu
Foto: Pixabay

Ukupna vrednost državne podrške iznosi 500 miliona dinara.

U dokumentu objavljenom u Službenom glasniku navedeno je da se mera utvrđuje radi efikasnog i pravovremenog sprečavanja, odnosno otklanjanja tržišnih poremećaja prouzrokovanih događajima i okolnostima koji su doveli, odnosno prete da dovedu do poremećaja na tržištu.

Pravo na podršku pripada proizvođačima registrovanim do kraja prošle godine za obavljanje delatnosti proizvodnje kakaoa, čokolade i konditorskih proizvoda.
 
Uslov je da nemaju izrečenu pravnosnažnu sudsku ili upravnu meru zabrane obavljanja delatnosti, odnosno da nemaju osudu privrednog prestupa, te da nisu u likvidaciji ili stečaju.
 
Među uslovima je i da proizvođač ima izmirene dospele obaveze po osnovu javnih prihoda na dan podnošenja zahteva, kao i da ima važeću ponudu za otkup mleka u prahu proizvedenog od mleka domaćeg porekla izdatu od strane mlekare.
 
Zahtevi za podršku podnose se Upravi za agrarna plaćanja a prema javnom pozivu, a subjekat može podneti samo jedan zahtev.

Teme

mleko
  • M

    21.03.2023 09:13
    Ne vredi plakati
    Ovo se lakse cuva od radijacije. Nadam se da je ta koja parica ubrzala proces...
  • CISTAC

    21.03.2023 08:09
    Zanimljiva uredbica. Kao sto pametne glave rekose pratite put novca,pratite vlasnike konditorskih fabrika i jdne posebno koga zovu kraljem cokolade ili cokoladni...Sve ostalo bice vam jasno. Toliko o brizi drzave za mlekarima,mlecnom fondu,grlima i td...Da samo znate koliko se evaporiranog mleka uvozi i ko ga najvise kotisti i kako u srbiji,muka bi vam bilo,ali tu ne eme da primirisi veterinarska inspekcija niti ijerna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija