Od kriptovaluta do pokvarenog interneta i pada poverenja – izdvajamo iz rasporeda Dana komunikacija

Objavljen je raspored popularnog festivala kreativnosti i komunikacija, a teme o kojima će raspravljati stručnjaci su nikad aktuelnije.
Dupke pune festivalske dvorane, kvalitetne i aktuelne teme, globalni lideri, te punjenje kreativnih baterija u prolećnom ambijentu rovinjskog hotela "Lone" među liderima iz sveta tržišnih komunikacija – u punom su jeku pripreme za nove Dane komunikacija, koji će u svom devetom izdanju od 20. do 23. aprila okupiti nekoliko hiljada učesnika.
Sve će komunikatore zaintrigirati vest da je objavljen službeni raspored festivala, a posebno činjenica da se i ovog puta mogu uključiti u niz zanimljivih diskusija o temama od velikog značaja za industriju – između ostalog i u jednom od najinteraktivnijih festivalskih formata naziva Pivo posle programa (PPP) powered by Ožujsko pivo.
THE RISE AND FALL OF CRYPTO
 
Šta se dogodilo s kriptovalutama u 2022. godini? Šta se događa danas? Gde smo pogrešili i šta nam je činiti dalje? U digitalnom prostoru koji se kontinuirano menja, širi i otvara nove mogućnosti, ništa ne treba prepustiti slučaju. Bez obzira na to da li je reč o ulaganju, prodaji ili isključivo znatiželji učesnika, u raspravu IAB-a Croatia naziva PPP powered by Ožujsko pivo: The Rise and Fall of Crypto, koju će 22. aprila voditi Domagoj Vuković (CEO, Human Interaction Company), uključiće se kriptokomunikatori: Tanja Bivić Plankar (predsednica, Blockchain Alliance Europe), Luka Sučić (partner, Meta Change Capital), Vlaho Hrdalo (pravnik, Hrdalo & Krnic / predsednik Udruge za blockchain i kriptovalute UBIK) i Nikola Škorić (CEO, Electrocoin) te podstaknuti pitanja, ali i dati važne odgovore.
 
INTERNET OF BROKEN THINGS
 
Življenje u svetu u kojem su pametni telefoni mudriji od ljudi, gde divljaju iskrivljene i lažne vesti, a lični podaci prodaju se šakom i kapom već je postalo pomalo zamorno. Od izuma točka pa sve do razvoja interneta, svedoci smo toga kako tehnologija menja način na koji živimo i radimo. Zato je uvek viđena kao idealno rešenje mnogih globalnih problema, a upravo je to tema kojom će se 21. aprila baviti rasprava IAB-a Croatia PPP powered by Ožujsko pivo: Internet of Broken Things
 
U zanimljivom razgovoru koji će moderirati Jan Štedul (Head of Growth, Mindsmiths), a pridružiće mu se, uz učesnike festivala, i Ivan Bešlić (Co-Founder & COO, Sofascore), novinarka Antonija Mandić, Joško Mrndže (Country Manager Adriatics, Google) i Dubravka Štefanac Vinovrški (direktorka korporativnih komunikacija, A1 Hrvatska), prisutni će saznati zašto smo tehnologiji poverili tako visoka očekivanja i može li ona zaista rešiti naše probleme, posebno u eri interneta, koji utiče na svaki aspekt naših života.
 
THE SNOWDEN REPORT
 
Nakon predavanja Edwarda Snowdena, koji će se učesnicima festivala DK2023 pridružiti videolinkom na desetu godišnjicu razotkrivanja sistema masovnog nadzora koji je šokirao svet, svi će sigurno hteti s kolegama prokomentarisati šta su čuli i s njima podeliti svoje utiske, zapažanja i brige. Za izvlačenje maksimuma iz teme 20. aprila pobrinuće se stručnjaci iz industrije: moderatorka razgovora biće Kristina Laco (članica Uprave HURA-e / Managing Partner, Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri), a pridružiće joj se Alen Delić (potpredsednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti / Chief Information Security Officer, Spotme) te Danijel Lijović (zamenik glavnog urednika portala Vecernji.hr, Večernji list). U razgovoru naziva PPP powered by Ožujsko pivo: The Snowden Report analiziraće se Snowdenove reči, a posebno postupci, u kontekstu relevantnom za sve koji brinu o privatnosti, zaštiti podataka, slobodi govora i komunikaciji.
 
Svaki komunikator zna da komunikacijsku industriju voli jednako snažno koliko mu ona i često ide na živce, a da ništa nije crno-belo, osim vizuelnog identiteta, iz godine u godinu pokazuje šarolika komunikacijska zajednica koja već godinama kreira posebnu energiju Dana komunikacija.
 
Pivo posle programa jedinstven je format koji stoga sve učesnike podstiče da se uključe u razgovor u ugodnoj, neformalnoj atmosferi s kolegama koja će pokazati da nema glupih pitanja ni loših odgovora – a besplatno pivo samo je bonus.
 
I ranije prepoznat po jedinstvenoj festivalskoj ponudi koja iskače iz uobičajenog i podstiče na promenu, ovaj festival svojim netipičnim pristupom želi da nastavi da osvaja srca svih željnih kritičkog razmišljanja, novih pristupa i inovativnih tehnologija.
 
Prijave za učestvovanje na jednom od najboljih svetskih događaja prema dvostrukoj nominaciji britanskog Association Excellence Awardsa moguće su na www.danikomunikacija.com.

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.